Wpis z mikrobloga

Mam pytanie odnosnie studiow mgr.
Kończę teraz geodezje na prywatnej uczelni i chciałabym pójść na magisterke na państwową ale np. Inzynieria srodowiskowa albo budownictwo w ogole cos innego z racji na sytuacje związana z branżą. I pytanie czy ktos mial taką sytuacje i jak to wygląda w praktyce? #studbaza #studia #szkola #pracbaza #geodezja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komentarze: nie pytam się czy ktos będzie dobrym czy nie bo w branży pracuje już 4 lata i chciałbym rozszerzyć możliwości i czy możliwość . Znam przypadki geodety i geologa i twierdzisz że ktoś taki jest gorszy? Wydaje s
  • Odpowiedz
@wojtasmal92: Inżynieria środowiska jak już. Rozumiem że po geodezji na tej uczelni otrzymasz tytuł inż. tak? Pytam bo różne dziwy się dzieją na tych naszych uczelniach. Jak chcesz składać na magisterkę a nie ukończyłeś studiów S1 z danego kierunku to przechodzisz taką rozmowę kwalifikacyjną, i nie wiem czy tez nie coś pisemnego.
  • Odpowiedz
@SaiGasai: tak będę miał inz. Gdzies czytalem artykul i bylo napisane ze na 2 stopien studiow moge isc nie zaleznie od pokrewienstwa kierunkow a z drugiej strony uczelnie przedstawiaja swoje kryteria i np. Ja w ogole nie mialem chemii a na inz. Srodowiska jest wymagany wlasnie ten przedmiot . Juz nie mowie o budownictwie gdzie tych roznic programowych czy one są brane pod uwage ?
@komentarz po inz tez
  • Odpowiedz
@wojtasmal92: Po inż teraz bez ograniczeń. Nie wiem jak po technikum ale raczej już nie ma tak dobrze jak w przypadku inż. No i właśnie przez te różnice jest ta rozmowa kwalifikacyjna.
  • Odpowiedz