Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia
Co uwazacie na temat tego planu:
Day 1:
Nogi:
5 Przysiady
5 Dzień dobry
5 Wykroki
4 Steper
5 Wspinanie na palcach
Barki:
5 Wyciskanie żołnierskie
3 Wznosy na bok
2 Unoszenie w opadzie
2 Szrugsy

Day 2:
Klata:
5 Wyciskanie płasko
5 Wyciskanie dodatni
3 Wyciskanie ujemny
3 Rozpiętki
3 Przenoszenie hantla za głowę
5 Dipy
Tric:
5 Hantelka jednorącz
5 Hantelka oburącz
2 Sztanga w leżeniu

Day 3:
Plecy:
5 Unoszenia z opadu
5 Martwy ciąg
5 Wiosłowanie sztangą (Pendlay)
5 Podciąganie sztangi (T-bar)
3 Wiosłowanie hantelka
5 Podciąganie
Bic:
5 Uginanie ławka skos
5 Uginanie gryf łamany
2 Modlitewnik
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polska5Ever: Nigdy nie odczuwałem, żeby barki były zmęczone po treningu nóg. Z tego co czytałem o PPL możliwe jest dorzucenie barków do nóg.
Jak w takim razie według Ciebie układać plan? Co za literaturę polecisz abym się dokształcił?

@Hank85: Co według Ciebie jest lipnego w tym planie?

@ethics: W takim razie do ilu serii na duże partie i małe w splicie robić?
  • Odpowiedz
@ktostujestniepowazny: To juz nie jest P/P/L tylko jakis zwykly split.

Co według Ciebie jest lipnego w tym planie?

Bez podania progresji i zakladanych powtorzen to nie jest plan. Dobry plan powinien ponadto zakladac jakas periodyzacje.
Co jest lipne? Chociazby przeladowana klata, ile tam masz ponad 20 serii? Przeladowane plecy, glownie chodzi o odcinek ledzwiowy prawie przy kazdym cwiczeniu bedzie zmuszony do ciezkiej
  • Odpowiedz
@luki_: @Hank85: Myślałem, żeby zacząć od małych ciężarów (2,5kg lub pusta sztanga) i dbająć o technikę zwiększać co tydzień o 5kg na sztandze lub 2,5kg na ciężarkach. Powtórzenia po 8, by masę wrzucić.
Ogólnie coś ćwiczyłem wcześniej, lifty słabe bo WL 65, MC 80, P 80, więc jest miejsce do progresu, ale musiałem przerwe zrobić z powodu poważniejszych chorób, i teraz chciałem od 0 zacząć znowu, by wzmocnić
  • Odpowiedz
@ktostujestniepowazny:
Rob 1 plan z pdf ktory podalem, wybierz sobie po 1 z proponowanych cwiczen ale tych na wolnym ciezarze
pomniejsz ciezary treningowe o 10% w stosunku do maxa
zastosuj progresje liniowa ze strony 7
w 4 tygodniu zamiast deloadu mozesz zrobic 5x10 na 50% maxa, zawsze to bedzie troche wiecej hipertrofii
w 5 tygodniu dokladasz po 2,5kg do wszystkich cwiczen. Do martwego i przysiadu moze
  • Odpowiedz