#mikrokoksy #silownia Co uwazacie na temat tego planu: Day 1: Nogi: 5 Przysiady 5 Dzień dobry 5 Wykroki 4 Steper 5 Wspinanie na palcach Barki: 5 Wyciskanie żołnierskie 3 Wznosy na bok 2 Unoszenie w opadzie 2 Szrugsy
@Polska5Ever: Nigdy nie odczuwałem, żeby barki były zmęczone po treningu nóg. Z tego co czytałem o PPL możliwe jest dorzucenie barków do nóg. Jak w takim razie według Ciebie układać plan? Co za literaturę polecisz abym się dokształcił?
@Hank85: Co według Ciebie jest lipnego w tym planie?
@ethics: W takim razie do ilu serii na duże partie i małe w splicie robić?
Bez podania progresji i zakladanych powtorzen to nie jest plan. Dobry plan powinien ponadto zakladac jakas periodyzacje. Co jest lipne? Chociazby przeladowana klata, ile tam masz ponad 20 serii? Przeladowane plecy, glownie chodzi o odcinek ledzwiowy prawie przy kazdym cwiczeniu bedzie zmuszony do ciezkiej
@luki_: No dobrze mirku, to ile? Z tego co znajdywałem w internecie, to większość programów miała podobną objętość treningową co mój zamieszczony trening.
@luki_: @Hank85: Myślałem, żeby zacząć od małych ciężarów (2,5kg lub pusta sztanga) i dbająć o technikę zwiększać co tydzień o 5kg na sztandze lub 2,5kg na ciężarkach. Powtórzenia po 8, by masę wrzucić. Ogólnie coś ćwiczyłem wcześniej, lifty słabe bo WL 65, MC 80, P 80, więc jest miejsce do progresu, ale musiałem przerwe zrobić z powodu poważniejszych chorób, i teraz chciałem od 0 zacząć znowu, by wzmocnić
@ktostujestniepowazny: kolego, to co rozpisales kompletnie nie nadaje sie do tego, czego aktualnie potrzebujesz.Pomijajac juz to ze jest rozpisane zle. Strong Lifts, ICF, Starting Strength tego szukaj w google. Wzglednie 1 plan P/P/L z tego pdf ktory podalem.
@ktostujestniepowazny: Rob 1 plan z pdf ktory podalem, wybierz sobie po 1 z proponowanych cwiczen ale tych na wolnym ciezarze pomniejsz ciezary treningowe o 10% w stosunku do maxa zastosuj progresje liniowa ze strony 7 w 4 tygodniu zamiast deloadu mozesz zrobic 5x10 na 50% maxa, zawsze to bedzie troche wiecej hipertrofii w 5 tygodniu dokladasz po 2,5kg do wszystkich cwiczen. Do martwego i przysiadu moze
Tutaj ma byc cwiczenie na 2 glowy uda, czyli martwy na prostych/rumunski martwy ciag/glute ham rise ale przy 5x5 musialbys miec kamizelke z obciazeniem/dzien dobry tez sie nada
Co uwazacie na temat tego planu:
Day 1:
Nogi:
5 Przysiady
5 Dzień dobry
5 Wykroki
4 Steper
5 Wspinanie na palcach
Barki:
5 Wyciskanie żołnierskie
3 Wznosy na bok
2 Unoszenie w opadzie
2 Szrugsy
Day 2:
Klata:
5 Wyciskanie płasko
5 Wyciskanie dodatni
3 Wyciskanie ujemny
3 Rozpiętki
3 Przenoszenie hantla za głowę
5 Dipy
Tric:
5 Hantelka jednorącz
5 Hantelka oburącz
2 Sztanga w leżeniu
Day 3:
Plecy:
5 Unoszenia z opadu
5 Martwy ciąg
5 Wiosłowanie sztangą (Pendlay)
5 Podciąganie sztangi (T-bar)
3 Wiosłowanie hantelka
5 Podciąganie
Bic:
5 Uginanie ławka skos
5 Uginanie gryf łamany
2 Modlitewnik
@ktostujestniepowazny: jest do d--y
Jak w takim razie według Ciebie układać plan? Co za literaturę polecisz abym się dokształcił?
@Hank85: Co według Ciebie jest lipnego w tym planie?
@ethics: W takim razie do ilu serii na duże partie i małe w splicie robić?
Komentarz usunięty przez autora
Bez podania progresji i zakladanych powtorzen to nie jest plan. Dobry plan powinien ponadto zakladac jakas periodyzacje.
Co jest lipne? Chociazby przeladowana klata, ile tam masz ponad 20 serii? Przeladowane plecy, glownie chodzi o odcinek ledzwiowy prawie przy kazdym cwiczeniu bedzie zmuszony do ciezkiej
Komentarz usunięty przez autora
Ogólnie coś ćwiczyłem wcześniej, lifty słabe bo WL 65, MC 80, P 80, więc jest miejsce do progresu, ale musiałem przerwe zrobić z powodu poważniejszych chorób, i teraz chciałem od 0 zacząć znowu, by wzmocnić
Strong Lifts, ICF, Starting Strength tego szukaj w google. Wzglednie 1 plan P/P/L z tego pdf ktory podalem.
Rob 1 plan z pdf ktory podalem, wybierz sobie po 1 z proponowanych cwiczen ale tych na wolnym ciezarze
pomniejsz ciezary treningowe o 10% w stosunku do maxa
zastosuj progresje liniowa ze strony 7
w 4 tygodniu zamiast deloadu mozesz zrobic 5x10 na 50% maxa, zawsze to bedzie troche wiecej hipertrofii
w 5 tygodniu dokladasz po 2,5kg do wszystkich cwiczen. Do martwego i przysiadu moze
Progresja rozumiem.
Pull:
Martwy
dokladnie tak
Tutaj ma byc cwiczenie na 2 glowy uda, czyli martwy na prostych/rumunski martwy ciag/glute ham rise ale przy 5x5 musialbys miec kamizelke z obciazeniem/dzien dobry tez sie nada
@luki_: Bo negowanie tej mysly doprowadzi do wniosku, że im mniej tym lepiej.