To maraton warszawski czy afrykański? Tych murzynów nie powinno sie dopuszczać do startu. To bezsens. To sa ludzi którzy biegają dla specjalny firm, które specjalizują sie w wyszukiwaniu szybkich czarnych i wystawiają ich w rożnych biegach, pozniej zgarniają cała pule, a zawodnikom płaca grosze.
Mojego znajomego ojciec organizuje od lat tzw piwny bieg. Kiedyś przyszedł do niego koleś z takiej firmy i chciał wystawić swoich murzynów do biegu. Kody dowiedzial sie, ze nagrody sa raczej symboliczne jak beczka piwa, a bieg jest forma zabawy to zrezygnowali. #!$%@? takie zawody z murzynami którzy całe życie #!$%@? przed lwami i innymi zwierzętami gdzieś w Afryce, a pozniej startują w lokalnych biegach.
@Klofta: No ok, ale poza szowinistycznymi żartami twój wpis to jakiś bełkot. Znasz regulamin zawodów, wiesz że każdy może brać udział i płaczesz że nic nie wygrałeś xD Więc w porządku, ja wracam do kuchni a ty lepiej idź potrenować żeby za rok nie szlochać publicznie że cie "jakiś murzyn" prześcignął.
@abcde: ja nie biegłem tylko #!$%@? mnie ze zawody wygrywają firmy, które sprowadzają murzynów którzy pewnie przed wyjazdem z Afryki nie potrafili butów zawiązać
@Klofta: Ale w każdym sporcie i zawodach tak jest, że wygrywa nalepszy, jest podział na kobiety mężczyzn ale nigdzie nie ma podziału na rasy. I to nie są mistrzostwa Polski żeby Kenijczyk nie mógł wygrać. Ale jak widać biegaczom to nie przeszkadza bo jakby przeszkadzało to by nie brali w nich udziału. Także #buldupy
@Klofta: AH CI BIALI #!$%@? W ICH FIRMACH IT, PRAWICZYCH I KORPORACJACH. PRZECIEŻ ONI NIC NIE ROBIĄ TYLKO CAŁE ŻYCIE SIEDZĄ PRZY KSIĄŻKACH I KOMPUTERACH. A POTEM FIRMY OUTSOURCINGOWE ICH WYNAJMUJĄ I ZGARNIAJĄ CAŁĄ KWOTĘ A PRACOWNIK DOSTAJE GROSZE. TO NIESPRAWIEDLIWE, NALEŻY ICH NIE ZATRUDNIAĆ, ŻEBY DEBILE TEŻ MOGLI ZARABIAĆ!
@Klofta: Ogólnie trudny temat, bo z jednej strony każdy powinien móc wziąć udział w maratonie, a z drugiej zaś coś we mnie buntuje, kiedy zawodowcy z Afryki zdobywają wszystkie nagrody. I rzeczywiście, są ludzie, którzy zatrudniają takich biegaczy za grosze i ci pracują na nich zgarniając kasę z wygranej. Walka z wiatrakami. Myślę, że wyjściem z sytuacji byłoby fundowanie nagród o symbolicznej wartości albo takich, które niełatwo spieniężyć.
Przeczytałem pierwsze dwa nazwiska i już wiedziałem co się święci. ( ͡º͜ʖ͡º) dlaczego ludzie są tacy #!$%@?, aż tak to Cię ubodło ze musiałeś się chwalić swoją nienawiścią na mirko? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Klofta: To są słabeusze którzy w normalnym maratonach by zajmowali ostatnie miejsca więc startują w biegach dla amatorów i półamatorów. U mnie w mieście to samo bieg mężczyzn 1. Polak 2. Kenijczyk. 3. Kenijczyk bieg kobiet: 1 Kenijka 2. Kenijka 3. Polka
@kzrr: Bardziej o to chodzi że w takich biegach startują amatorzy półamatorzy a to są zawodowcy. Jak dla mnie nie powinni startować. Dla nich wygrać z amatorem to jak zabrać dziecku lizaka żadnych ambicji nie mają
To sa ludzi którzy biegają dla specjalny firm, które specjalizują sie w wyszukiwaniu szybkich czarnych i wystawiają ich w rożnych biegach, pozniej zgarniają cała pule, a zawodnikom płaca grosze
@Klofta: gratulacje. Właśnie odkryłeś jak działa profesjonalny sport xD
mężczyźni
1. Ezekial Omullo (Kenia) 2:08.54
2. Douglas Chebii (Kenia) 2:11.24
3. Dominic Kimwetich (Kenia) 2:11.48
4. Sammy Nyokaye (Kenia) 2:14.16
5. Albert Matebor (Kenia) 2:14.26
6. Yared Shegumo (AZS AWF Warszawa) 2:15.02
To maraton warszawski czy afrykański? Tych murzynów nie powinno sie dopuszczać do startu. To bezsens. To sa ludzi którzy biegają dla specjalny firm, które specjalizują sie w wyszukiwaniu szybkich czarnych i wystawiają ich w rożnych biegach, pozniej zgarniają cała pule, a zawodnikom płaca grosze.
Mojego znajomego ojciec organizuje od lat tzw piwny bieg. Kiedyś przyszedł do niego koleś z takiej firmy i chciał wystawić swoich murzynów do biegu. Kody dowiedzial sie, ze nagrody sa raczej symboliczne jak beczka piwa, a bieg jest forma zabawy to zrezygnowali. #!$%@? takie zawody z murzynami którzy całe życie #!$%@? przed lwami i innymi zwierzętami gdzieś w Afryce, a pozniej startują w lokalnych biegach.
#oszukujo #bieganie #maraton #warszawa
Komentarz usunięty przez autora
@Klofta: a jak kupujesz "Mieszankę studencką" to chcą od Ciebie legitymacje, albo indeks?
@Klofta: gratulacje. Właśnie odkryłeś jak działa profesjonalny sport xD
(: