Aktywne Wpisy
DrCieplak +121
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #
czykoniemnieslysza +149
Otóż, po jakimś czasie to mleko gęstnieje. Nie "kwasi" się, gęstnieje. Powstała breja ma konsystencję i smak nieco zbliżony do jogurtu. Przemianę można przyspieszyć, trzymając mleko w ciepłym miejscu (tj. w temperaturze pokojowej).
Po pewnym czasie, pomimo przechowywania mleka w lodówce jego podgrzanie sprawia, że w ciągu kilkunastu sekund przechodzi w stan gęsty.
Co się dzieje? Nigdy się nie spotkałem z czymś takim - "kwaśne/zsiadłe mleko" wygląda i smakuje zupełnie inaczej. Woda oddziela się od gęstszej części i ma ono kwaskowaty smak. Tutaj żadnej z tych rzeczy nie ma.
#mlekozkartonika #lidl #cojajem