Wpis z mikrobloga

@ptasiek2: No jednak nie identycznie, jest mniej reklam, część kamienic jest odnowiona, nie ma już tej dziury między Półwiejską a Krysiewicza, przy z krzyżowaniu z Jadwigi nie ma blaszaków. Wtedy też nie było Starego Browaru.
  • Odpowiedz
@Akuku69: pomalowali ? dawno tam nie byłem
wiadomo że głupia, jak pierwszy raz przechodziłem przez rocha to pierwsze co pomyślałem że pewnie pełno ludzi się tam wspina i na bmx szaleją ale to w c--j niebezpieczne i jak dobrze pamiętam żeby nie wjechać z rozpędu to są tam jakieś "bramki". W ogóle most robi wrażenie i nie wiedzialem że jest taki stary ( ze był w takim opłakanym wizualnie stanie).
  • Odpowiedz
@Yog-Sothoth: Technicznie rzecz biorąc ten most nie jest stary, stara jest tylko nazwa, obecna konstrukcja ma ok. 13 lat.
To nie jest stara pomalowana konstrukcja tylko całkiem nowa, szersza tak aby mogły jeździć tramwaje.
Te łuki które widać na pierwszym zdjęciu są obecnie w innym miejscu, wykorzystano je do zbudowania kładki między Ostrowem Tumskim a Sródką.
  • Odpowiedz
@Traczowa: Trudno, żeby ludzie narzekali, że tramwaje nie jeździły po moście, po którym nigdy wcześniej nie jeździły.
To nie był remont, to jest całkowicie nowa konstrukcja, tramwaje jeżdżą tam dopiero od kilkunastu lat.
  • Odpowiedz