Wpis z mikrobloga

@strikte: kuźwa, ileż można.... nikt nigdy w Polsce nie nazwał dziecka Żyraf! Ta lista pojawia się regularnie od lat i bynajmniej nie pochodzi z 2016 roku, nie jest to żadne oficjalne zestawienie "zarejestrowanych" imion, tylko statystyka zebrana na podstawie podpisów zdjęć noworodków, których zdjęcia zamieszczała cyklicznie Gazeta. Reporter chodził po porodówkach, fotografował dzieci i pytał, jak mają być podpisane. Jedni mówili "Brajanek", inni "Żyraf", jeszcze inni zapewne "#!$%@?".
@strikte: Dzisiaj urodziła mi się córa, piję Żywca Portera, bo to jedyne w miarę dobre z żabki co dobre jest. Czekam na zapiekankę zamówioną 5 minut przed zamknięciem lokalu. Jestem padnięty na ryj prawie. BTW dałem jej imię Alicja. Pozdro wykop.
@strikte: Safira - ładne, choć kojarzy mi się z typowo arabskimi imionami. Nawojka jak jakiś kwiatek. Za to Idalia - tutaj chyba jeden z rodziców to fan Apple, a drugi Czarnej Dalii ( ͡° ͜ʖ ͡°) Natomiast Lotta bardzo mi się podoba, jedynie u nas od razu budzi skojarzenia z lotkiem.

Z męskich to Żyraf jest bezkonkurencyjny. No, Myszon na drugim. :D