#angularjs #webdev #programowanie
Miraski, zaczynam pierwszy projekt w angular 1.5 - rzucilem okiem na kilka poradnikow i widze, ze czesc z nich zaleca porzucenie 'klasycznych' dyrektyw na rzecz komponentow. Co jest teraz uznawane za dobra praktyke? Jak z kompatybilnoscia komponentow z angular-material? Dzieki!
Miraski, zaczynam pierwszy projekt w angular 1.5 - rzucilem okiem na kilka poradnikow i widze, ze czesc z nich zaleca porzucenie 'klasycznych' dyrektyw na rzecz komponentow. Co jest teraz uznawane za dobra praktyke? Jak z kompatybilnoscia komponentow z angular-material? Dzieki!
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

Marmite
@MKu8ar: No tak, zbyt niemodny na tę chwilę już
venticco
@bleaha: zalecenia te wynikają głównie z tego, że angular 2 ma nieco inne podejście do budowania struktury apki, właśnie poprzez komponenty a nie dyrektywy, a wersja angulara 1.5 jest ciągnięta mocno w stronę 2 i szykowana pod migrację kodu ze starego do nowego podejścia
michalkortas
http://www.webkrytyk.pl/krytyka/moja-prawda-o-angular-js/ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
konto usunięte
@bleaha dobra praktyka (końcówka września 2016) to porzucenie Angulara 1

Jurigag
@MKu8ar: obecnie nie mam czasu ale planuje vue kiedyś ogarnąć
bleaha Autor
@MKu8ar: niestety, nie ode mnie to zalezy. ; (
bleaha Autor
@michalkortas: wlasnie dlatego, licze na to, ze 'nowe podejscie', es6 i komponenty rozwiaza czesc tych problemow.

Jurigag
@michalkortas: to jest takie głupie p---------e że nie wiem imho xd @MKu8ar: bo ?
konto usunięte
@Jurigag: bo Angular 2 ?

Jurigag
@MKu8ar: i co w związku z nim ? przecież dopiero niedawno miał premierą, no i angular 1 jest dużo prostszy do ogarnięcia, będzie wspierany jeszcze kilka lat i do pracy ludzie będą szukani jeszcze więcej lat
konto usunięte
@Jurigag: osobiście nie jestem fanem Angulara (2 też). Ale 1 to programistyczna porażka. Gdy dostaję w pracy do poprawy projekt na tym gunwie, to mam ochotę pozabijać wszystkie misie koala.

Jurigag
@MKu8ar: czemu programistyczna porażka ? ja w nim piszę i jest bardzo przyjemny i prosty
konto usunięte
@Jurigag: ponieważ jestem zdania, że kod należy pizgać: szybko, łatwo i przyjemnie. A Angular 1 tego nie zapewnia.

Jurigag
@MKu8ar: to najwidoczniej nie umiesz moze w nim pisać :) ja piszę go szybko łatwo i przyjemnie :)
konto usunięte
@Jurigag: lepsze jest wrogiem dobrego. Poznaj nowy framework. Nie zawiedziesz się.