Wpis z mikrobloga

Rozpoczęty w Grudniu zeszłego roku projekt Mana 1/24 Italerii, przeleżał w szafie aż do wczoraj, zabierałem się i nie mogłem zacząć, sklejona była rama z zawieszeniem i silnikiem, koła, no i karoseria bo ta akurat dzieli się na 4 "ścianki" i dach, i nic poza tym dalej nie było ruszone. Zacząłem od zmatowienia farby, którą była pomalowana buda, z czarnego poszedłem w biały i myślę że jest o niebo lepiej. Profesjonalistą nie jestem, raczej nazwałbym się Cytrynem i Gumiakiem modelarstwa, ale chce aby w końcu był skończony. Położyłem nowy lakier, zrobiłem nową przednią szybę (stara się uszkodziła), wkleiłem resztę szyb, pomalowałem i wstawiłem przednie reflektory, wstawiłem grill i siatki we wlotach, przykleiłem mocowania pod lusterka oraz klamki drzwi. Zostało mi do wklejenia wnętrze, przyklejenie wszystkich lusterek, ogólnie poprawki i kalkomanie, tyle jeśli chodzi o samą budę. Co do ramy mam tutaj głębszą koncepcje, chcę ją wydłużyć, dodać trzecią oś, i zrobić zabudowę aby z całości stworzyć "solówkę". Z "brudzingiem" trochę zaszalałem chyba za bardzo ale myślę że nada to fajny urealniony charakter używanemu pojazdowi :)
Całość może nie jest wzorem estetycznie wykonanego modelu ale jest to mój pierwszy plastik, wiadomo że są jakieś niedoskonałości na lakierze, czy ślady kleju na szybach, następnym razem już wiem że muszę zaopatrzeć się w odpowiedni klej do szyb który nie zostawi śladów... Ale mimo wszystko jestem zadowolony :)
wołam @lume: @rzet: którzy widzieli wczorajszy post
Więcej zdjęć w komentarzach.
#modelarstwo #hobby #majsterkowanie #chwalesie #ciezarowki
Pobierz Gostas - Rozpoczęty w Grudniu zeszłego roku projekt Mana 1/24 Italerii, przeleżał w s...
źródło: comment_wjCu2BjrJYo3qHbkHcXfUA0W3FEiKVyB.jpg
  • 15