Aktywne Wpisy
Melkovva_ +10
jankes83 +288
Do wiadomości przygłupiego prawactwa. Nie mam zamiaru nikogo przepraszać. A już na pewno nie rolników.
To, że (całe szczęście) nic się nikomu nie stało nie oznacza, że karetka nie została zablokowana. Wszyscy widzieli nagranie xD
Sytuacja, w której pojazd na sygnałach musi się zatrzymać i zastanawiać gdzie jechać dalej jest niedopuszczalna.
Rolnik, który pozostawił na wjeździe ciągnik z naczepą, blokując cały przejazd powinien być pociągnięty do odpowiedzialności.
Usprawiedliwianie tego wydarzenia tekstem "pacjentowi
To, że (całe szczęście) nic się nikomu nie stało nie oznacza, że karetka nie została zablokowana. Wszyscy widzieli nagranie xD
Sytuacja, w której pojazd na sygnałach musi się zatrzymać i zastanawiać gdzie jechać dalej jest niedopuszczalna.
Rolnik, który pozostawił na wjeździe ciągnik z naczepą, blokując cały przejazd powinien być pociągnięty do odpowiedzialności.
Usprawiedliwianie tego wydarzenia tekstem "pacjentowi
Już po miesiącu o nim zapomniałem, ale w połowie lipca stwierdziłem, że co szkodzi jeszcze raz sprawdzić.
Okazało się, że jest na sprzedaż w jednym lombardzie. Od wtedy już szybka piłka:
1. Policja
2. pojechaliśmy do lombardu z policjantem
4. Ok to ten rower, numery się zgadzają
3. Z powrotem na komisariat złożyć zeznania
4. Miałem jechać z powrotem do lombardu z policją wziąć ten rower, ale akurat wtedy było tour de pologne i nie dojechaliśmy:(
5. Trochę się przedluzylo, więc dopiero odebrałem rower
Plusy są takie, ze złodziej mi naprawil rower xD
I na dodatek pan policjant przypomniał mi przy składaniu zeznań, ze przeciez mi tez ukradl zapięcie, wiec wartość przedmiotu przekroczyła te potrzebną do zakwalifikowania jako przestępstwo :D.
Ja myślałem, że za niego dostane jedynie z 50zł na złomie, a tu proszę jak lombard wycenił.
Kto ukradł? I czy do odpowiedzialności pociągną też lombardziarza?
@Marekexp: To oddaj go do lombardu jeszcze raz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Saute: Nie no, teraz naprawił, to sobie trochę pojeżdżę :D. Tym bardziej, że jest to dowód w postępowaniu.
Komentarz usunięty przez autora
@Marekexp: Jak to zdjęcie? To nie miałeś żadnego dowodu zakupu z numerem?
@Marekexp: No i tak powinno być. Takich paserów, którzy nie chcą nawet zweryfikować czy przedmiot nie pochodzi z kradzieży powinno się zamykać. Gdyby ktoś zdążył kupić rower to ciekawe czy lombard zwróciłby kasę kupującemu.
@Bethesda_sucks: a jak niby mają sprawdzić właściciela? Jeśli rower jest nowy to może i ma się jakieś dokumenty, ale takiego dziadka?
Rower był przypięty do rury na korytarzu(żeby się dostać do korytarza trzeba mieć klucz), a został skradziony w nocy.
@Bethesda_sucks: Nie miałem żadnego dowodu zakupu, miałem na szczęście numeru seryjnego ramu i parę częściowych zdjęć roweru(np. jak jadę bez trzymanki xD), to dałem to, co miałem.