Aktywne Wpisy

mirko_anonim +785
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witajcie.
Dziś świętuje swoje 41 urodziny, konto usunąłem jakiś czas temu, a chciałem napisać kilka zdań, dlatego z anonima.
Dziś po pracy około 14:45 zabieram z domu córkę 10 lat, która sama wraca po szkole, bo ma tak blisko, że nawet przez jezdnię nie musi przechodzić. Idziemy razem na piechotę po żonę, która kończy o 15:00 i dalej do restauracji, gdzie dołączy do nas jeszcze syn, który kończy też o
Witajcie.
Dziś świętuje swoje 41 urodziny, konto usunąłem jakiś czas temu, a chciałem napisać kilka zdań, dlatego z anonima.
Dziś po pracy około 14:45 zabieram z domu córkę 10 lat, która sama wraca po szkole, bo ma tak blisko, że nawet przez jezdnię nie musi przechodzić. Idziemy razem na piechotę po żonę, która kończy o 15:00 i dalej do restauracji, gdzie dołączy do nas jeszcze syn, który kończy też o

Pandzia_art +110
Cześć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako, że nie mogłam zrealizować się przy mojej #wykopaka rekodzielniczo tak chciałam zrobić dla was #rozdajo #losowanie o pudełeczko ze zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Reguły są proste - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do
Jako, że nie mogłam zrealizować się przy mojej #wykopaka rekodzielniczo tak chciałam zrobić dla was #rozdajo #losowanie o pudełeczko ze zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Reguły są proste - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do
źródło: 1000007947
Pobierz

Film spowolniony 2 razy w stosunku do rzeczywistości, ogniskowa 1800 mm
#namrabcontent <- zapraszam do obserwowania
http://transit-finder.com <- stronka do obliczania nadchodzących tranzytów
#astronomia #astrofoto #astrofotografia #kosmos #ksiezyc #iss #fotografia #mojezdjecie #60fps
źródło: comment_jx5BBpLcZT2QS89X7tJV5KEz851etJcm.jpg
Pobierzźródło: comment_GFwWK3wzJ8U5ln2yJkn2RISeOSVwIic3.jpg
Pobierz@paprok: Tak, stacja porusza się z prędkością 7,7 km/s. Odcinek równy jednej własnej długości pokonuje w 13 milisekund.
Szczątkowe ilości powietrza na tej wysokości cały czas powodują tarcie, dlatego co jakiś czas muszą być odpalane silniki podwyższające orbitę, żeby stacja nie spaliła się w atmosferze.
Poniżej wykres wysokości ISS - dokładnie widać, kiedy orbita była "poprawiana"
źródło: comment_M1qC2NlVylEtudb9N7KAiJUG08gs8Nn7.jpg
PobierzZerknij sobie na fotki z innego tranzytu, tam są ostre: http://www.wykop.pl/wpis/15747415/#comment-53416933
źródło: comment_WELFZGP48e7uCEEprzYdCoMRKzRHdHZL.jpg
PobierzFTFY
@paprok: nawet nie tyle tarcie co kompresja - kiedy zapieprzasz z 30 krotną prędkością dźwięku, powietrze przed tobą nie ma czasu się rozsunąć na boki i zostaje "zgniecone", przez co się bardzo mocno nagrzewa.
@glutenfree: to już wiem że na bank niemożliwe w atmosferze... ile najszybsze wyciągają? 3-4 Mach?