Niech mi ktoś powie jak można mieć jakiś gunwo zawód typu praca w korpo i czerpać z tego życiową satysfakcję? Ja rozumiem być lekarzem, mechanikiem, botanikiem itp. Robisz coś ciekawego i co najważniejsze - przydatnego dla innych ludzi. Prepersi mają taką filozofię, że jak przyjdzie godzina 0 to coś warci będą tylko ludzie wykonujący zawody przydatne innemu człowiekowi. W ogóle tak patrząc czystko logicznie, mam różową i się jaram, że jest ratowniczką medyczną. To jest coś. Posiada wiedzę, która autentycznie może nam się przydać w życiu. Komuś w domu przydarzy się ała i różowa już goni z pomocą. A jaki ja miałbym pożytek z różowej co np całe dnie #!$%@? paski w exelu w jakiejś korporacji? Co ona potrafi? Nic. Szkoda mi ludzi, którzy rozwijają się w takich nic nie wartych kierunkach. #!$%@? wszystko jest bardziej przydatne niż umiejętność pracy w korporacji. Otwieram gorącą dyskusję, zapraszam. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Nocny_Jastszomp: W korporacji pracuje się dla pieniędzy i/lub z braku lepszej opcji. Nie znam nikogo, kto by z tego czerpał satysfakcję. Raczej godzina 16:00 i #!$%@?ć to.
@Daleki_Jones: no spoko ale wyobraź sobie jak wygląda podsumowanie życia człowieka, który całe życie przepracował w korpo. Depresja przedśmiertna instant.
@Nocny_Jastszomp: Ależ ja to wiem. Z każdym dniem korporacja wysysa ze mnie resztki duszy. No ale grubo po 30 to tylko łatwo się mówi o zmianie życia na przydatny zawód.
@Nocny_Jastszomp: ale nie wszyscy mają chęci, żeby zbawiać świat. zrobią swoje i mają w dupie. a bycie ratownikiem medycznym to tez nie jest dla każdego, przecież tam ludzie umierają
Większość z nas jest uczulona na #!$%@?. Ktoś stęka, że przeciął sobie palec nożem? Nie lecimy z plasterkiem. Ktoś się #!$%@?ł i stęka, że złamane ma? (Sprawdzasz - nic) "Weź #!$%@?" ( ͡°͜ʖ͡°)
Wątpię by biegała z TUBRO APTECZKĄ do każdego członka rodziny, bo ała.
@Nocny_Jastszomp: I co? Jako laik nie wiesz co się robi, gdy ktoś straci przytomność? Czego Cię uczyli w szkole? Nie trzeba byc ratownikiem by to wiedzieć. A na coś grubszego to się węgiel bierze i po problemie xD( ͡°͜ʖ͡°)
@Nocny_Jastszomp I ja jestem po rat medzie i staż dwadzieścia lat w karetkach i też patrzę na tych ludzi podobnie ale jest jedno ale, otóż oni wszyscy są lub będą moimi chpebodawcami bo co będzie jak wszyscy wyzdrowieją i nikt nie będzie chorował to ja się nie przydam a wtedy pozostanie excel...
@Nocny_Jastszomp: szanuję ratowników medycznych, bo wykonują bardzo ważną pracę, jak również strażacy, policjanci itd. Aczkolwiek nie wrzucałbym wszystkich korpo do jednego worka. Gdyby nie ludzie np. z mojej branży to byś do dupy poleciał, a nie na wakacje na Teneryfę.
#przemyslenia #korposwiat #dyskusja #zyciowerozkminy i wołam też #ratownictwo bo pewnie miło połechtałem wasze poczucie własnej wartości ( ͡º ͜ʖ͡º) pozdrowienia.
@Nocny_Jastszomp: To fajnie, szkoda, że za pensję ratownika medycznego nie da się godnie żyć.
@Daleki_Jones: zależy jakie korpo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nocny_Jastszomp: JAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSNE.
Większość z nas jest uczulona na #!$%@?. Ktoś stęka, że przeciął sobie palec nożem? Nie lecimy z plasterkiem. Ktoś się #!$%@?ł i stęka, że złamane ma? (Sprawdzasz - nic) "Weź #!$%@?" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wątpię by biegała z TUBRO APTECZKĄ do każdego członka rodziny, bo ała.
@Daleki_Jones: Ooo Ty! To, że jesteśmy średnim personelem nie znaczy, że jesteśmy "takie nic" czekaj no! Zaraz wezmę propofol Ty niegodziwcze! :D
wracaj do jaskini zanim pójdziesz w ślady unabombera anarchoprymitywisty.
Komentarz usunięty przez autora