Wpis z mikrobloga

Niech mi ktoś powie jak można mieć jakiś gunwo zawód typu praca w korpo i czerpać z tego życiową satysfakcję? Ja rozumiem być lekarzem, mechanikiem, botanikiem itp. Robisz coś ciekawego i co najważniejsze - przydatnego dla innych ludzi. Prepersi mają taką filozofię, że jak przyjdzie godzina 0 to coś warci będą tylko ludzie wykonujący zawody przydatne innemu człowiekowi. W ogóle tak patrząc czystko logicznie, mam różową i się jaram, że jest ratowniczką medyczną. To jest coś. Posiada wiedzę, która autentycznie może nam się przydać w życiu. Komuś w domu przydarzy się ała i różowa już goni z pomocą. A jaki ja miałbym pożytek z różowej co np całe dnie #!$%@? paski w exelu w jakiejś korporacji? Co ona potrafi? Nic. Szkoda mi ludzi, którzy rozwijają się w takich nic nie wartych kierunkach. #!$%@? wszystko jest bardziej przydatne niż umiejętność pracy w korporacji. Otwieram gorącą dyskusję, zapraszam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#przemyslenia #korposwiat #dyskusja #zyciowerozkminy i wołam też #ratownictwo bo pewnie miło połechtałem wasze poczucie własnej wartości ( ͡º ͜ʖ͡º) pozdrowienia.
Pobierz
źródło: comment_aMqUGgqJ6uzySWhb5W2xWVQAMg7RJs9Q.jpg
  • 43
Komuś w domu przydarzy się ała i różowa już goni z pomocą.

@Nocny_Jastszomp: JAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSNE.

Większość z nas jest uczulona na #!$%@?. Ktoś stęka, że przeciął sobie palec nożem? Nie lecimy z plasterkiem. Ktoś się #!$%@?ł i stęka, że złamane ma? (Sprawdzasz - nic) "Weź #!$%@?" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wątpię by biegała z TUBRO APTECZKĄ do każdego członka rodziny, bo ała.
@Nocny_Jastszomp I ja jestem po rat medzie i staż dwadzieścia lat w karetkach i też patrzę na tych ludzi podobnie ale jest jedno ale, otóż oni wszyscy są lub będą moimi chpebodawcami bo co będzie jak wszyscy wyzdrowieją i nikt nie będzie chorował to ja się nie przydam a wtedy pozostanie excel...