Wpis z mikrobloga

Taki problem, pewnie do użycia jakiś awk i inne cuda :P

Potrzebny byłby kod w wersji podstawowej, chociaż lepiej rozszerzonej
{195}{}Napisy PL lukasinski
{3739}{}BEZIMIENNY SMOK: TIMEUS
Mam taki fragment tekstu (napisów do filmu). Jak widzicie drugie klamry są puste, przez co napisy nie działają wcale. Czy może ktoś napisać skrypt, który w tych klamrach:
Wersja podstawowa - wziął następną wartość i odjął 1 (czyli by wpisał w poprzedniej klamrze - 3738)

Wersja rozszerzona - jeśli "następne" napisy są za ponad 250 klatek, ustawił wartość początkową + 250?

Dziękuję za pomoc
#linux
  • 17
@fervi: Wiesz, co, patrzę ile będzie z tym pierdzielenia się i mi się odechciało, no przynajmniej na dzisiaj xD

Można by to było perlu jeszcze napisać ale tam też już kompletnie nie pamiętam składni.

Nie myślałeś żeby w pythonie albo w ruby napisać sobie prosty skrypt?
@fervi: Dopiero zaczynam naukę w pythonie ale mam nadzieję, że poza paroma bugami będzie śmigać :D http://pastebin.com/89sYtzPe
Póki co sam będziesz musiał doklejać pierwszą i ostatnią linijkę ale poza tym z tego co widzę działa. Jeśli nie to PW ( ͡° ͜ʖ ͡°)

//EDIT
jeszcze nie wiem jak się przekazuje argumenty z konsoli więc ręcznie musisz w kodzie zmieniać nazwę pliku wejściowego z napisami i pliku wyjściowego
@fervi: A wyświetlało mi się w outpucie to #!$%@?łem bo uznałem za niepotrzebne xD Tak, pierwszą i ostatnią linijkę musisz doklejać ręcznie (pierwszą masz już i tak zrobioną przez twórcę a z ostatnią nie wiedziałem co zrobić bo nie ma z czego brać drugiej wartości w klamerkach ())
jeszcze nie wiem jak się przekazuje argumenty z konsoli więc ręcznie musisz w kodzie zmieniać nazwę pliku wejściowego z napisami i pliku wyjściowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mlglegitnoscopez: Argparse twoim przyjacielem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)