Wpis z mikrobloga

Mirki Mirki temat: kuchnia na wymiar. Z tego co czytam od jakiegoś czasu to jeśli chodzi o sieciowki ludzie piszą o Ikea i BRW. Macie jakieś doświadczenia z tymi firmami? Co do mniejszych firm to za dużo nie mogę znaleźć opinii, może macie coś do polecenia? Dodam że chodzi o #krakow
Dodatkowo może zna ktoś jakiś program freeware do projektowania 3d albo po prostu do mieszkań, cudów się nie spodziewam, ale na razie za bardzo mi nie podchodzą.
#kuchnia #budownictwo #budujzwykopem #projektowanie
  • 36
Nie ma szans, żeby ci wyszło.

@Nuuk: Mów mi jeszcze. Jak nie jak tak? :D Chyba wiem co kupowałem i za ile. W mojej kuchni mam 6 dużych szuflad, mniej roboty niż przy takim sekretarzyku na 16 ;D Może to zaważyło.
@piozag: możliwe. Jeśli np. brałeś blat w projektowaniu ikea, jeśli brałeś mało szuflad, jeśli nie miałeś połysku tylko zwykłe fronty, no to mogło wyjść podobnie. Wybacz jednak, dla mnie kuchnia musi być funkcjonalna i wszystko musi być pod ręką, stąd tyle szuflad i karuzel. Ale moja kuchnia to też 10m oddzielny nie aneks i kształt U, także dosyć spora. Możliwe, ja nic nie neguję, mówię tylko, że sam ikeę zachwalam, bo
@Nuuk: Blatu z Ikei nie liczyłem, bo to w ogóle kosmos, też mam szuflady bluma, domyki, szmery bajery i wszystko chodzi jak nowe po 1,5 roku użytkowania dzień w dzień ;) A do tego mam wszystko dopasowane co do milimetra i nawet 5-centymetrowa trapezowa dziura przy piekarniku jest elegancko zabudowana ;)
@piozag:
A jakie masz fronty? Bo jeśli w połysku albo z akryluxu to ciężko mi uwierzyć po prostu :) Jeśli nie to być może.

w takim razie to co mogło cię "zjeść" przy projektowaniu kuchni to po prostu ilość szuflad. Szuflada maximera w ikei kosztuje około 150zł i jest to blum blumotion, który spokojnie da się zamienić z jego "sklepowym' odpowiednikiem, który kosztuje dużo więcej. Pewnie to zaważyło.

Tak czy siak,
@kemping ja byłem tym Mirkiem od programu. Tak jak przedmówcą, pro100. Ogarniesz w jedno popołudnie jak to się je. Znajoma ostatnio kupowała do mieszkania ~40m meble w Ikei i zapłaciła podobnie jak u stolarza, więc średni biznes.

Na imprezie gość mi pokazywał kuchne za 9k. Blum, szafki do samego sufitu, ładnie zrobione. Więc w tym przypadku cena jak w sieciowce.