Wpis z mikrobloga

pierdzielone mistrzostwo świata

@seeksoul: weź bo skisnę :D
Są lepsze pod pewnymi względami i można je lubić, ale nazywanie ich mistrzostwem świata to jakaś pomyłka :D
Testujemy różne aplikacje i strony na urządzeniach w biurze, iphony, ipady, samsungi, tablety, itd. Nic nie sprawia tyle problemów w konfiguracji i użytkowaniu co srajfon ze srajpadem, nie wspominając że przy tworzeniu konta do apple store trzeba podać wszystko, włącznie chyba z rozmiarem fiuta swojego
@FoxKamui: ale gdzie Ty widzisz bóldupy ? bo poprosiłem o argumenty? tego się spodziewałem od posiadacza iphona, zapłacił za logo +800 pln więcej niż jest wart telefon a zapytany o konkretne argumenty dotyczące przewagi nad innymi telefonami napisze że ktoś ma bódupy. Może rurki Cię uciskają?
przy tworzeniu konta do apple store trzeba podać wszystko

@Kargaroth: no podstawowe dane do konta apple jak imię i nazwisko co jest zajebistą opcją w przypadku kradzieży telefonu. Ten krok z podawaniem karty można pominąć. :)
@wuju84: no i twój komentarz to jest czysty ból dupy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam używam Androida (Xiaomi) po przesiadce z iP4S, bo wydawać 3k na telefon, już nie ważne czy iPhone czy Samsung, Sony itd. jest dla mnie teraz nieosiągalne.

@DefinitelyNoOne: I co mnie obchodzi że Symbian jest dla ciebie najlepszy? To ciebie ma zadowalać, a nie ludzi dookoła.
@seeksoul: Może i bym się z tym zgodził, ale niestety produkty Appla są przy okazji sztucznie postarzane i z każdą kolejną aktualizacją oprogramowania chodzą coraz gorzej. Inna sprawa by była, gdyby były to produkty typowo nie do zajechania, że masz 2-3 lata takiego iPhone, później dajesz go mamie, a ona dalej go używa 2-3 lata, bez usterki. Osobiście znam 2 przypadki usterek iPhonów krótko po gwarancji, w jednym wpadł przycisk na
@crazy_drummero: Ze starym Samsungiem jest ta sama historia, tyle że zwykle telefony te kosztują trochę mniej. Dodatkowo czymś innym jest system Android a czymś innym ios, który już jest w 100% zależny od Apfela
@seeksoul: #!$%@? mnie klawiatura, jest mniej wygodna tutaj, no i calej masy apek, ktorych uzywam pod drugim telefonem nie mam. Kwestia gustu, uzywam kilku telefonow, mam androida i ios, wole ten pierwszy znacznie wiecej mozliwosci, wiecej zabawy, bardzoej dostosowac pid siebie moge. Ale iphone'ow nie hejtuje, bo tez sa znosne. Tylko ta zasrana klawiatura ;C
@Kargaroth: Każdy laguje, nie ma nielagujących. Do tego trzeba się #!$%@?ć w rooty zeby cokolwiek działało poprawnie.
No i sam UI to przez uposledzonych robiony. A-logiczny interfejs.
@loczyn: powtarzam.. jak się kupuje szajsungi z nakładkami operatora to laguje i generalnie jest do dupy. Bloatware to masz nawet przy zakupie laptopa z windowsem, bo każdy musi wrzucić coś swojego.
Jak zainstalujesz czystego androida to nie ma mowy o lagach i muleniu. Kusiło mnie żeby zrobić root przy Xperii Z3+, ale niewiele by mi to dało i szkoda było ryzykować, bo telefon śmigał jak złoto
@seeksoul: Ja się zgodzę. Przerobiłam już Androida, Windows Phone i iOS i właśnie ten ostatni jest najlepszy. Poprzednie telefony kupowałam nowe i wszystko sie psuło, teraz mam używanego iphone 4s, czyli telefon, który ma już 5 lat. Jako zwykły użytkownik jestem bardzo zadowolona, chętnie wymienię na 5s jak ceny spadną poniżej 1000zł :)
Jedyne czego mi brakuje to kafelków z WP, ale cóż, można to przeżyć :D
@seeksoul: może nie mistrzostwo świata, ale jeśli jest się po prostu zwykłym użytkownikiem smartfona, nie jakimś power userem, co to musi mieć wszystko skonfigurowane pod siebie nie wiadomo jak, to jest za-je-bi-stym telefonem. Mam od niedawna 5s i po prostu nie wyobrażam sobie innego telefonu. A jak będę szukał innego, to pierwszym warunkiem będzie stabilność i szybkość jak iPhone.