Wpis z mikrobloga

Mirasy, dotarłem ma Wyspy Salomona. Pierwsze wrażenia z Honiary? Cóż - Afryka. W drodze z lotniska trzy razy usłyszałem żeby trzymać ręce w kieszeniach i nie wychylać się po zmroku (to się jeszcze okaże, mam dzisiaj wyjątkową ochotę na parę drinów wieczorem).

Od razu w oczy rzuca się czysto melanezyjski klimat - zupełnie inna historia niż Polinezja. Duszno, tłok, zabójcza wilgotność, brudne ulice, spalinowy smog. A to podobno i tak w nic w porównaniu ze starszą siostrą Salomończyków - Papuą (już nie mogę się doczekać).

Większość kartek zdążyłem wysłać w ostatnim momencie z Fidżi (choć nie wszystkim, odezwę się na pw), zdjęcie w komentarzu, dajcie znać pod tagiem jak dojdą. Niebawem pierwsze relacje, do usłyszenia!

#wanderlust – tag z mojej obecnej tułaczki po Oceanii i wyspach południowego Pacyfiku.

#podroze #podrozujzwykopem #swiat #autostop #ciekawostki #wyspysalomona #oceania
Dwadziescia_jeden - Mirasy, dotarłem ma Wyspy Salomona. Pierwsze wrażenia z Honiary? ...

źródło: comment_qnwStsk34dHok1ekkpc6NyDMNW0VdvBk.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dwadziescia_jeden: Możesz wołać tylko określoną liczbę osób w komentarzu. Chyba 20. Gdybym nie obserwowała tagu to bym nie wiedziała, że tu jestem wspomniana. :D Dostałam kartkę, napisałam pw, ale dla pewności tu też piszę. :)
  • Odpowiedz