Wpis z mikrobloga

@kontra: FM21 Odkrycie sezonu. Saison 13,6. Zatarłem na wytrawnie. Zajebisty owocowy zapach w czasie fermentacji. Starter robiony w słoiku po ogórkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@boa_dupczyciel: Dużo na koncie nie mam, warunki nie pozwalają. Jedno uwarze, rozdam/wypije i biore się za następne, ale sporo czytam i jestem ostry jak brzytwa #pdk Zasyp chciałem prosty, żeby jak najwięcej smaku było od drożdży pils+pszeniczny i 100g zakwaszającego. A refrektometr dopiero płynie od myfriendow z chin ( ͜͡ʖ ͡€)
@Craft_Chief: Pierwsze 2 dni ok 18-20. Trzeciego dnia wyjąłem z pudła styropiankwego butelki i powoli rosła temp 4-5 dnia ok 23 a później już 25 i teraz po 7 dniach temp piwa mierzona termometrem wynosiła 27. Zakres określony przez producenta to 20-25.