Wpis z mikrobloga

Chyba nadchodzi kryzys wieku średniego. Mam wszystko. Jest hajs, satysfakcjonująca praca, fajna żona, fajne dzieci, jestem zdrowy i bliscy też. Tylko kurcze straciłem zadowolenie z życia. Czegoś mi brak, ale nie potrafię tego za bardzo sprecyzować.
#przemysleniazdupy
  • 27
  • Odpowiedz
@lajsta77: ty przynajmniej masz na co zwalić niezadowolenie z życia:) Wiesz co zmienić. A ja nie bardzo.
Od roku tak się czuje #!$%@? i przed żoną i dziećmi udaje ,że nic się nie dzieje ,bo i co mam powiedzieć, że mi nie pasuje skoro sam nie wiem
  • Odpowiedz
@Bozyszcze: dlatego mam to samo, z kumplami gadałem to też....
chyba czas 40-latka obejrzeć bo nigdy nie oglądałem bo twierdziłem że to o jakimś starym chłopie z wąsami i stara żoną z dziećmi...
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowany_Rewolwer: tez tak myślałem przez chwile :) Mam pewien trop. Zdałem sobie ostatnio sprawę z tego ,że w zasadzie spełniłem swoje marzenia do których dążyłem przez ostatnie dwadzieścia parę lat. Może to jest problemem. Straciłem jakiś cel do podążania w życiu. Taki cel na lata a nie na tydzień.
Jak zacząłem się zastanawiać czego jeszcze mógłbym chcieć to nie bardzo potrafiłem takie cos znaleźć.

W przyszłym roku najmłodsza córka kończy
  • Odpowiedz
A konkretne cele masz założone? Bo ja się czuję podobnie jak nie mam obranego żadnego celu do którego muszę dążyć.

@Wyrewolwerowany_Rewolwer: napisałeś o tym samym co mi do głowy przyszło :) zauważyłem co napisałeś po zapostowaniu poprzedniego wpisu. Może to jest właściwy trop
  • Odpowiedz
@Bozyszcze: Z doświadczenia wiem, że zmiana otoczenia pomaga chwilowo. Ja u siebie zauważyłem, że niekoniecznie to musi być cel na lata. Może to być cel na tydzień, ale musisz odrazu znaleźć nowy. Ja zawsze staram się mieć jakiś cel długodystansowy i w międzyczasie kilka mniejszych. U mnie działa :)
  • Odpowiedz
@Bozyszcze: Pocieszę Cię tak jak wszystkich kumpli w tym wieku: masz już niby pół życia za sobą ale dla ZUSu jesteś młodzieńcem, bo przepracowałeś dopiero 1/3 tego co musisz przepracować :-) Jeszcze prawie 30 lat pracy przed tobą a dopiero połowa tego za tobą! Raduj się :-)
  • Odpowiedz