Wpis z mikrobloga

Hej. Mam takie pytanie: doradzicie do jakiego lekarza specjalisty mam się udać? Urolog czy dermatolog? Nie chcę wydawać niepotrzebnie kasy, a z NFZ to wizyta najprędzej pewno w 2020...
Otóż, od jakiegoś czasu zauważyłem, że mój penis brzydko pachnie. Nie wiem z czego to wynika. Dbam o higienę osobistą, myję się dwa razy dziennie, bieliznę zmieniam codziennie. Ubrania również zmieniam codziennie. Ręcznik również po kąpieli jest wymieniany. Nie jest istotne czym się myje - czy mydłem, żelem pod prysznic, płynem do higieny intymnej - mój penis wydala brzydki zapach. Najgorsze jest to, że potrafię się umyć, minie 15 minut, a dziewczyna gdy ma mi robić loda, mówi, że i tak zapach nie jest okej. Normalnego stosunku nie było, także nie zaraziłem się od różowego. Jedyna konotacja, która przychodzi mi na myśl to używanie maści sterydowych i dysków wziewnych (AZS, astma). Nie wiem w czym problem. Prącie myję dokładnie, zsuwam napletek... Nie zauważyłem żadnych krost czy czegoś nadzwyczajnego. Nie wiem czy mam aż tak intensywny zapach czy to jakaś infekcja. Co robić?
Ostatnio miałem uczucie szczypania w cewce moczowej, ale następnego dnia ból ustąpił (penisa myłem w naparze z rumianku).
#medycyna #penis #falszywyrozowypasek #zapach #nieprzyjemnyzapach #pytanie #gorzkiezale #sadstory
  • 16
  • Odpowiedz
@dynamitri: Mówisz? Z tego co czytałem jakieś fora to część odsyła do dermatologa. Ogółem nie mam problemów z nerkami ani z brzuchem itd. bo ostatnio robiłem sobie USG jamy brzusznej.
  • Odpowiedz
@Tabu_temat: idź do lekarza swojego rodzinnego a nie kurna na mirko w nocy piszesz, gdzie połowa pijana a druga ma beke bo ci fujara smierdzi. Wstan rano, wez wolne czy co tam i po prostu pojdz do lekarza. Dziekuje, zamykam temat.
  • Odpowiedz
@dynamitri: Też bardziej myślałem nad tym urologiem, ale z for internetowych można wywnioskować, że to takie 50/50 [wizyta u urologa a dermatologa]. W każdym bądź razie, dziękuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@derincon: Część społeczności ma problemy ze stulejką to pomyślałem, że i z tym ktoś mi pomoże, bo może ktoś miał podobne przeżycia. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Tabu_temat: na 100% dermatolog, btw uwielbiam wypokowych ekspertów którzy z urologiem mieli do czynienia tylko jak przechodzili obok gabinetu w drodze do rodzinnego
  • Odpowiedz
@Tabu_temat: Twój lekarz rodzinny powinien zebrać dokładny wywiad i na jego podstawie zadecydować czy wystarczy leczenie w jego gabinecie, czy kierować do specjalisty urologa czy wenerologa (dermatologia).
  • Odpowiedz
@Tabu_temat: pewnie masz jakies zachwianie rownowagi bakteryjnej. Niektore bakterie po prostu maja glupi "smierdzacy" metabolizm. Proponowalbym na dzien dobry dermatologa, bo pewnie szybciej sie dostaniesz. a urolog jako zabiegowiec, pewnie problemu widziec nke bedzie za duzego i do dermatologa odesle. Tak czy siak skierowanie od lekarza POZ.
  • Odpowiedz