Wpis z mikrobloga

@ColdMary6100: kur nie wiem ale jego tworczosc jest wyjatkowa - masa ludzi powiela jakies schematy a ten typek mial w----------y swoj styl - smieje sie z tego jak k---a na Pomorzu jaraja sie Witkacym - szczerze bardzo malo sie o Beksinskim mowi a to moim zdaniem artysta ponadczasowy - jego obrazy r-----------a leb
  • Odpowiedz
smieje sie z tego jak k---a na Pomorzu jaraja sie Witkacym

@Reinspired: W całej Polsce są ludzie którzy jarają się Witkacym i nie ma w tym zasadniczo nic złego. Można uwielbiać Witkacego i Beksińskiego - dwóch artystów reprezentujących zupełnie różne stanowiska w dziedzinie sztuki, ale takie które w żaden sposób się nie wykluczają.
  • Odpowiedz
@Reinspired: Jednak w swojej twórczości był dosyć monotonny. Wielokrotnie stosuje te same motywy w różnych aranżacjach. No i jego twórczość raczej nie celuje w masowego odbiorcę a raczej w małą grupę wielbicieli mrocznego gatunku.
  • Odpowiedz
@wczoraj: Enyłej - miałem nadzieję, że ktoś się p----------i, że beksińskiego nie lubię, a tu p----------a się wczoraj o całkiem prawilny tekst w pewnych kręgach, który naśmiewa się ze stwierdzenia, że o gustach się nie dyskutuje (skup się na drugiej części cytatu - może ogarniesz). Zawiodłem się.
  • Odpowiedz