Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki z #wordpress mam taki problem: mam 2 strony oparte na wodpress są to strony oparte na tym samym szablonie jedna to wersja polska druga to wersja angielska. Niestety gość który nam to przygotowywał nie ogarnął dobrze przełączania pomiędzy wersją angielską i polską(przekierowuje tylko na główną). Czy istnieje możliwość aby przy tworzeniu strony/posta dobrać odpowiadający link ze strony angielskiej?
Jakby ktoś chciał zobaczyć to tutaj:
wersja polskal i wersja angielska

Próbowałem sam to ogarnąć ale strona nie jest typu multi site i wtyczki typu jak Multi Site Language Switcher nie chcą działać poprawnie. Ogarniam PHP itd. ale nie wiem jak to najlepiej ugryźć w wordpressie. Macie pomysły jak to ogarnąć?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konradk: jak stawiali nam stronę to nie zależało nam na tej funkcjonalności :/ czyli najlepszym rozwiązaniem będzie zostawienie jednej instalacji i dodanie wtyczki do tłumaczenia takiej jak wpml i ogarnięcie tego jako jednego wordpressa?
  • Odpowiedz
@Wiktor426: zalezy jak dlugo masz zamiar miec te strone. zauwaz, ze jesli dluzej niz trzy lata to lifetime jest juz bardziej oplacalny

do tego licencje masz nie na strone a na osobe, wiec jak bedziecie robic kolejne strony, nadal mozesz tam uzyc wpml
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: chciałem aby przełączanie było typu techocean.pl/produkt/ior na en.techocean.pl/product/ior ze względu na to że są to landing page i zmiana języka powodująca przerzucenie na stronę główną może być nie zrozumiała dla użytkownika
  • Odpowiedz
@konradk: @sprzedafcaMakaronu: @Fagaldo_Antonio: @krzysztof114:
Udało mi się to zrobić zostawiając odrębność stron:
1. Dodałem plugin Advanced Custom Fields
2. W polskim wordpresie dodałem pole enlink z domyślną wartością na stronę angielską
3. W angielskim wordpresie dodałem pole pl
link z domyślną wartością na stronę polską
4. Link pod flagą pobierany jest z pola enlink lub pllink
5. Dzięki temu mam możliwość
  • Odpowiedz