Ale tendencja jest jasna. Po #r---------l będzie #t-----------l, za to liczba olimpijskich turystów pewnie się zwiększy. Przypomnę, Kosztuje to 336 milionów złotych za wakacje życia dla dwóch setek przebierańców sportowych plus paru porządnych sportowców ponadto. Może się zastanowić, żeby wysyłać mniej zawodników, a lepiej opłacać tych lepszych? Tylko pytam.
@chamik: po każdych igrzyskach powraca ten temat reform i nawet tam kombinowano ze sportami priorytetowymi i dotacjami, ale jak widać nie zmieniło się nic. ja jestem zwolennikiem znalezienia sobie niszy gdzie jest dużo konkurencji i stukanie tam medali. przykład holendrów w łyżwiarstwie szybkim czy brytyjczyków w kolarstwie torowym to bardzo dobre przykłady
@chamik: Widać tendencję spadkową z roku na rok i coraz większą ilość "Turystów". Według mnie dobrze że ten temat jest prosuzany, ale te 340 mln to zupełnie nic nie znacząca kwota.
@chamik: Przypomne, ze jezeli obcina sie wydatki na sport to w dluzszej perspektywie nieuniknione sa wydatki na poprawczaki, centra odwykowe i wiezienia. Jakos malo jest glosow sprzeciwu wobec wspierania zawodowych klubow pilkarskich przez samorzady w Polsce.
Tak wiem, że Rio się jeszcze nie skończyło.
Ale tendencja jest jasna. Po #r---------l będzie #t-----------l, za to liczba olimpijskich turystów pewnie się zwiększy. Przypomnę, Kosztuje to 336 milionów złotych za wakacje życia dla dwóch setek przebierańców sportowych plus paru porządnych sportowców ponadto. Może się zastanowić, żeby wysyłać mniej zawodników, a lepiej opłacać tych lepszych? Tylko pytam.