Aktywne Wpisy

maly_atak_paniki +202
Ahh tak, te oczy po matce #harrypotter
źródło: 989cd6c2f6e6c9976814ffb2e75fe80.jpg
Pobierz
Meciek +8
I niech mi ktos powie ze amibilight nie robi roboty ! Wiem ze ludzie patrza na input lag, ale ja nigdy nie zauwazylem roznicy. To moj drugi telewizor philipsa i dopoki beda wychodzily z tym tylnym oswietleniem to bede je kupywal.
Moze ktos wie co akurat leci na ekranie ?( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ambilight #telewizor #xbox #ps5 #philips
Moze ktos wie co akurat leci na ekranie ?( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ambilight #telewizor #xbox #ps5 #philips
źródło: temp_file6637335084560731319
Pobierz

Staram się czytać dobre książki, polecane i w świecie uważane za klasykę (rzadko czytam coś zupełnie nowego), ale jakiś czas temu naszło mnie na najzwyklejsze fantasy. Chciałem zobaczyć, co ludzie w tym widzą. Poszedłem do biblioteki (bo przecież bym nie kupił) i wypożyczyłem sobie zbiór opowiadań wprowadzających do sagi Ja, Inkwizytor Piekary czy tam Pilipiuka. Chyba tego pierwszego. Sprawdziłem.
Ogunie nie spodobało mi się to. Taki naciągany, niby mroczny klimat. Przerysowana brutalność, przerysowani bohaterowie. Papierowi antagoniści. Ale i tak najgorszym w tym wszystkim była ta historia Jezusa co zstąpił z krzyża, pochlastał mieczem niewiernych, splamił Jerozolimę krwią niewiernych i coś tam jeszcze zrobił, ale mam to gdzieś. Nie wiem co w tej historii mi się nie spodobało, ale uważam, że jest słaba.
Gdzieś kiedyś czytałem, że Ja, Inkwizytor to dobry materiał na grę na miarę Wiedźmina. No chyba nie. W tym zestawieniu też był Wędrowyczek Pilipiuka, więc nie było to najlepsze zestawienie.
Na obronę przed potencjalnymi fanami Pilipiuka i Piekary dodam, że po prostu nie jestem fanem fantasy. Lubię, ale bez przesady. Głównie czytam sci-fi, rzadziej horrory, rzadziej historyczne, trochę klasyki i trochę wszystkiego. Nie jestem targetem tych książek, ale swoją opinię napisać mogę.
Książki to dobra zabawa kiedy znajdzie się swój segment.
#ksiazki
Widocznie nastawiłeś się na zbyt wiele.
Żeby sobie uzmysłowić z czym miałem do czynienia możesz sobie obejrzeć serię o złych książkach Pawła Opydo i jego przygodę z "Rokiem w Poziomce". Co prawda to nie jest fantasy, ale wiele się dowiesz o "kunszcie" autorki. Załączam
źródło: comment_G4C5Ou6Bm000Q0osvTeMAHXVb20h3Ufj.jpg
PobierzMożesz rozwinąć, o co chodzi z tym poprawionym wydaniem? Jakieś informacje o tym, co się zmieniło itd.
na wykopie jakiś czas temu było, o tym, że zmienił. teraz jednak przeczytałem, to co się od tamtej pory pojawiło, i zwracam Sandersonowi honor i odszczekuję, że zmienił kompletnie zakończenie (nie