Wpis z mikrobloga

Tak oto wygląda WC w wykonaniu brytoli. Jeśli ktoś marzy o zdobyciu osiągnięcia One Empire już spieszę z wyjaśnieniami - aczik jest trochę zbugowany, gdyż gdy oś lub comitern wypowiadają wojnę ościennym państwom (choć world tension musi przekraczać 100% zdaje się) te z marszu się przyłączają do którejś z frakcji (a może ja ich w swojej frakcji nie chcę?). Dlatego nie cały świat jest podbity, gdyż w moim przypadku Dania, Norwegia i Chiny przyłączyły się do mnie. Trochę smutek, trochę żal, ale znając Paradox zostanie to poprawione w którymś z patchów. Indie można uwolnić decyzją i zająć, ale skoro nie mogłem mieć pełnego WC to dałem sobie z tym spokój. Teoretycznie można zrobić pełny WC ale wymagałoby to wypowiedzenia masy wojen (zanim to zrobi oś lub komitern) co z pewnością zbyt proste nie jest. Nie ma także niestety opcji wyrzucania z frakcji, może kiedyś będzie, może nie. Jeśli ktoś chce podbić świat to póki co musi mieć na uwadze to co napisałem powyżej. Pozdro

#hoi4
Piteropeter - Tak oto wygląda WC w wykonaniu brytoli. Jeśli ktoś marzy o zdobyciu osi...

źródło: comment_jQEjzP8dEo51ZvC3NSJQaaRr646J36Rl.jpg

Pobierz
  • 6
@Piteropeter: Podbiłem bez problemu wszystko brytolami robiąc tego aczika. Zostały mi tylko Indie. Przy okazji miałem nieziemski #!$%@? bo ciule nie chciały się nawrócić na faszyzm, więc muszę robić jeszcze jedno WC faszystowskim krajem bez marionetki.
@diabeu255: znalezione na reddicie:

you can ONLY dismantle the faction if you are its only member

I to by się zgadzało, bo przycisk rozwiązania frakcji jest dla mnie niedostępny. Czyli na razie czekamy co Paradox z tym zrobi ( ͡° ʖ̯ ͡°)