Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +38
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz
Alcedoatthis +202
źródło: 1000009008
Pobierz

Znajomy:
Bawisz się jeszcze coś w grafika?
Ja:
No zarabiam na tym
~ Wysłanie zdjęć w tragicznej jakości z jakimś napisem na scianie ~
Znajomy:
Potrzebuje taki logotyp
Ja:
Logotyp od 500zł jak dla Ciebie
Znajomy:
No weź, ale przecież tam jest wzór
Ja:
No to co xD
Znajomy:
Ale to dla Ciebie 5minut roboty
Ja:
Ty... ale skoro tam jest wzór i to tylko 5 minut roboty to czego Ty sobie nie zrobisz, wzór już masz
Znajomy:
No bo ja nie umiem.
No właśnie...
#grafik #grafikakomputerowa #logotypy
Komentarz usunięty przez moderatora
Z kolei znajomy mieszka dom w dom z dentystka, która robi za friko całej jego rodzinie zęby, a w zamian on udziela korepetycji jej dwójce dzieci od czasu do
@fafulec: @tony_soprano:
Ktoś inny pisał o jakiś mechanikach czy hydraulikach, dla mnie to nie trafiony przykład z jednego powodu: ludzie nie doceniają pomocy z IT. Czy to grafika czy to z-----y dysk twardy, to zawsze jest "ej weź spojrzyj na 5 minut" ostatecznie siedzisz 5 godzin a browara to
Ale w sumie IMO, lepiej byc bucem niz frajerem.
Komentarz usunięty przez autora
@azurro: nie tylko, ale najczęściej
bo każdy kto pracuje w IT się pare razy dowiedział, w sytuacjach gdy miała być chwila a potem siedział i 3 godziny rozkminiał co się spierniczyło, że jego praca i umiejętności nie są nic warte bo przecież tylko siedział i klikał - jak by rurę przykręcił albo młotkiem p--------ł, to co innego by było...
Czy trudno jest zostać grafikiem? Ciężko to powiedzieć każdy ma inne predyspozycję. Jeżeli czujesz, że masz w sobie choć trochę kreatywności i lubisz tworzyć ciekawe rzeczy, bądź też od czasu do czasu rysujesz sobie jakieś słówka etc. to warto spróbować. W większości aby zostać grafikiem to trzeba włożyć to wiele pracy od
@azurro:
Po co tak ostro? Przecież mógł najnormalniej w świecie zapomnieć o tym, że ma u Ciebie dług.
@azurro: nie to było klue mojej wypowiedzi, kluczowe było: "się pare razy dowiedział... że jego praca i umiejętności nie są nic warte bo przecież tylko siedział i klikał"
bo jak by cegły nosił to co innego