Wpis z mikrobloga

Podejrzewam, że każdy grafik przez to przechodził. Sytuacja sprzed chwili

Znajomy:
Bawisz się jeszcze coś w grafika?
Ja:
No zarabiam na tym
~ Wysłanie zdjęć w tragicznej jakości z jakimś napisem na scianie ~
Znajomy:
Potrzebuje taki logotyp
Ja:
Logotyp od 500zł jak dla Ciebie
Znajomy:
No weź, ale przecież tam jest wzór
Ja:
No to co xD
Znajomy:
Ale to dla Ciebie 5minut roboty
Ja:
Ty... ale skoro tam jest wzór i to tylko 5 minut roboty to czego Ty sobie nie zrobisz, wzór już masz
Znajomy:
No bo ja nie umiem.

No właśnie...

#grafik #grafikakomputerowa #logotypy
  • 45
  • Odpowiedz
@Fearaneruial: No i to jest skrajny idiotyzm. Praca to praca, normalni ludzie wiedzą, że praca umysłowa jest często bardziej wyczerpująca niż fizyczna. Ja jestem typem choleryka (a do tego amatorem hobbystą jeśli chodzi o komputery) zazwyczaj jak naprawiam sporo przy tym klnę i się #!$%@?, więc może dlatego znajomi wiedzą ile zdrowia kosztuje mnie naprawienie jakiejś usterki, nie zdarzyło mi się żeby ktoś nie doceniał mojej pracy.
Na przyszłość próbuj
  • Odpowiedz
@azurro: miałem ci napisać długą odpowiedź, ale napiszę tylko to: to, że ktoś jest "byle" znajomym nie oznacza, że trzeba mu od razu wyświadczać przysługę, szczególnie jeśli nie zależy nam na relacjach z tą osobą lub jest to znajomy, który się odzywa, gdy ma w tym swój interes. Duża jest osób, które próbowałyby taką relację nadużywać. Inna sprawa, że masz rację w kwestii tego, że ktoś kto nie potrafi się
  • Odpowiedz
@JazzBlurr: A szkoda, że nie napisałeś tej długiej odpowiedzi. Dobija mnie era tłitera i krótkich komentarzy, ale to już miejsce na inną dyskusję. Ta nagonka na it z mojej strony i osób plusujących mnie pochodzi pewnie głównie z wykopu, (mało sensowne zdanie, ale jest późno i mam nadzieje, że you know what i mean) gdzie już wiele było wpisów o tym, że a to rodzina chce żebym robił za darmo,
  • Odpowiedz