Pracuję w korporacji, w pewnej specjalistycznej branży i do krajowej siedziby w której pracuję mam do pracy 7 minut piechotą. Póki co nie zarabiam dużo, ale atmosfera w pracy jest wyborna i jak rano wstaję do pracy wiem, że czas nie będzie mi się dłużył. Czuję, że moja praca jest szanowana i doceniana. Czy powiniem szukać pracy w innej firmie (gdzie pewnie mógłbym zarabiać 1,5x tyle) pomimo tego?
@sanderus: narazie widocznie to Ci wystarcza. Jeżeli dojdziesz do momentu, w którym zaczniesz zauważać minusy mniejszej kasy to wtedy będzie moment na zmianę firmy.
@Usurper: Perspektywy mam bardzo dobre, tylko że pewnie dojście do oczekiwanego poziomu wynagrodzenia zajmie mi z 2 lata, a fajnie byłoby zarabiać więcej już teraz :D
@sanderus: 2 lata to nie tak długo, więc jeśli wszystko pasuje nie cisną kredyty, żona i głodny gówniak to warto poczekać moim zdaniem, nie jest łatwo o firmę z zajebista atmosferą.
@sanderus: ja bym najpierw próbował się jakoś dowiedzieć ile +/- zarabiają Ci co już tam siedzą 1-3 lata na podobnym stanowisku. Jeżeli perspektywy są dobre to chyba nie ma się co wychylać skoro długa tam nie siedzisz.
@sanderus: Siedź, bo to, co zarobisz w innej, wydasz potem na lekarza. Dobrej atmosfery i zdrowia z niej wynikającego nie kupisz, a i dzieciak/żona szczęśliwsze.
#pracbaza #korposwiat #pytanie