Wpis z mikrobloga

@gibpotatoe: I która została dodatkowo umocniona wpływami islamu zabraniającego przedstawiania wyobrażeń ludzi i zwierząt. To zmusiło cały krąg ludów muzułmańskich do doskonalenia ornamentyki i masz rację, są w tym mistrzami wszechświata.
  • Odpowiedz
@gibpotatoe: ich prawo też jest częścią kultury i jest takie od dawna. Tak samo jak to że w upały chodzą cali okryci jakimiś szmatami. Oni są p----------i. Co z tego że mają styl i architekturę jeżeli to jest śmietnik jeżeli chodzi o prawa człowieka i to jak tam się traktuje ludzi.
  • Odpowiedz
. Tak samo jak to że w upały chodzą cali okryci jakimiś szmatami.

@Dzonzi: i własnie pokazałeś, jak mało wiesz o tej części świata.
A popatrz, jak ubierają się tam podróznicy?
Wyjście w krótki rękawku na upał 40stopni to s---------o. Oni się izolują od temperatury... Do tego dochodzi przyzwyczajenie do tempretatury i ich zimne noce. Popatrz na żołnierzy w afganie - dziwnym trafem połowa nosi na szyiu arafatki - dziwne,
  • Odpowiedz
@Dzonzi: a ile masz te upały w roku? Z jaką częstotliwością?
Dam Ci innego protipa - jedź w okresie zimowym choćby do Włoch czy Hiszpanii. Spokojnie złapiesz tam temperature ponad 25 stopni i mocne słońce. I zwróć uwagę jak ubierzesz się Ty, a jak będa ubrani lokalsi, bo z pewnością o 3-4 warstwy grubiej.
Ich ubiór to religa, ale też setki lat funkcjonowania w tym klimacie. W momencie gdy temperatura
  • Odpowiedz
@Dzonzi: Ty nie tylko nie uważałeś na zajęciach z antropologii, ale i geografii xD Płw. Arabski leży na zwrotniku (słowo klucz - strefa podzwrotnikowa), przez co Słońce n--------a tam jak szalone. Zresztą wystarczy z PL wyjechać na Węgry i już czuć różnicę w oddziaływaniu Słońca przy niby takiej samej temperaturze. Tam nawet bez islamu większość ludzi latałaby w abajach, bo to najbardziej przewiewny ciuch, który najlepiej zabezpiecza skórę przed k------o
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Typie, weź kliknij ten link co ci dałem. Przecież tam wyraźnie pisze All women are required to wear a long black cloak. Black != białe. Widocznie ich naukowcy doszli do wniosku że czarny lepiej chroni przed ciepłem i się nie nagrzewa.

i jeszcze mi powiedz, że ich prawo reguluje to jak mają się ubierać tak dokładnie w trosce o ich stan zdrowia? XD
  • Odpowiedz
@Dzonzi: Gościu, ale my to wszyscy wiemy. Sam przecież napisałem, że nie znoszę Saudów, bo to jedna z najpodlejszych dyktatur na tym bożym świecie, a wahhabizm to zaprzeczenie humanizmu, wolności i zdrowego rozsądku. Ale nie dość, że w---------z się jak świnia w pomidory w wątek, który jest poświęcony architekturze (a na tym polu to nomen omen my, chrześcijanie sporo arabom zawdzięczamy) to jeszcze chwalisz się tym, że nie jesteś w
  • Odpowiedz