Wpis z mikrobloga

Od 4 miesiecy nie pilem Coca Coli... dzis, z racji tego, ze czeka mnie dluga zmiana, postanowilem zaopatrzyc sie w troche cukrowego paliwa.

I wiecie co... jakie to jest dobre. Juz zapomnialem jak smaczna i pyszna jest zimna Coca Cola.

Mam nadzieje, ze ta jedna butelka nie bedzie moim powrotem do tego strasznego uzaleznienia, a uwierzcie mi, ze takim moze byc. Nie mowie tu o puszce dziennie. Ja przez kilka miesiecy wypijalem minimum 1.5 litra dziennie, rujnujac swoje zdrowie i sylwetke.

Nie badzcie jak Old_Postman, badzcie madrzejsi, nie naduzywajcie Coca Coli i energetykow.

#oswiadczenie
  • 57
@Hatespinner: Cukier, insulinę i glukozę na czczo mam w normie, dopiero przy teście obciążeniowym wszystko wyszło, plus to, że wskaźnik HOMA-IR był zbyt wysoki. Na własną rękę oczywiście tego nie robiłam, tylko dostałam zalecenie od lekarza, stwierdził, że jest taka konieczność.
@Old_Postman: jest dobry sposób na robienie organizmu w jajo, otwierasz puszkę, bierzesz potężnego łyka coli, potem pijesz szklankę wody i znowu łyka coli, masz wrażenie jakbyś opił się coli jak wariat a przyjąłeś tylko 200ml : P
@kociorek:

To jeszcze sprawdź sobie insulinę oraz glukozę w teście obciążeniowym, jeśli chcesz mieć pewność, że na pewno jest w porządku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sprawdzam regularnie, wyniki są idealne, a piję tego cholerstwa więcej niż Kwachu wódki na filipińskiej konferencji.

OK, może nie "piję", tylko "piłem" bo parę lat temu przerzuciłem się na bezcukrowe, ale point zostaje.
@yacolek:

Ale osobiście chyba wolę w stronę coli zero pójść, tylko ten aspartam pewnie mi mózg zryje :<

Dlaczego aspartam miałby Ci "zryć mózg"?

@Old_Postman:

no CC Zero to mi juz wogole nie smakuje. Aspartan to pikus, tam kest jeszcze keden slodzik, ktpry wydaje sie byc gorszy.

Po pierwsze, to aspartam, nie aspartan :) Myślałem że to literówka, ale widzę że powtórzyłeś aspartana w innym komciu.
Po drugie
@Old_Postman: ja kiedyś też tak lubiłem popijać pepsi czy inne gunwa. Teraz tak ze 2 puszki na tydzien z cukrem i ze 4 bez cukru. Napój taki powyżej 1,5l to ostatnio kupilem ze 3 lata temu. Raczej woda. Po odstawieniu w 2 miesiace schudlem 6kg. I teraz sie w miare trzymam.

Po ograniczeniu cukru z pol roku temu wszystkie słodycze sa dla mnie za slodkie. Ostatnio z dziewczyną bylismy na lodach,