Wpis z mikrobloga

Wątpię żebyś był zadowolony z 10 cali. Na tablet to super, na coś co ma zastąpić laptopa zdecydowanie za mało.
Miałem Pro 2 który tak jak Pro 3 miał 10 cali, po wymianie na Pro 4 (niby tylko 2 cale więcej) odczułem mega różnicę.
Jeżeli cena nie jest dla Ciebie bardzo istotna to dołóż trochę i weź Pro 4, nawet w najprostszej wersji, jest 100 razy bardziej poręczny i świetnie wykonany. Jeżeli
Jak mieszkasz w Warszawie to możesz się przejść do siedziby MS, w holu mają wystawkę. Jak nie to np. EURO RTV ma status resellera Surface;ów. Pro 3 mają 10,8 cala, Pro 2 miały 10,6, Pro 4 mają 12,3
With the release of the third generation Surface and Surface Pro, Microsoft increased the screen sizes to 10.8 inches (27 cm) and 12 inches (30 cm) respectively

@Mirkosoft: Według Wikipedii Surface 3 mają 10,8 cali za to Surface Pro 3, o którym mówimy ma 12 cali..

Dzięki, sprawdzę tego RTV..
@Mirkosoft: No dobra, dostałem go wczoraj, jestem bardzo zadowolony, chociaż jest w nim jedna dziwna rzecz, kobitka mówiła, ze ma pół roku, z gwarancją się zgadza. Ale S.M.A.R.T. dysku w nim ma nabite.. 24 godziny. XD A tego przecież zresetować się nie da.

Swoją drogą, bo w zestawie nie było rysika, jest sens go dokupić na studia? Malować nie będę, jedynie co najwyżej notatki / oznaczenia..
@IreuN: rysik jest spoko, aczkolwiek ja swój zgubiłem w zimę i jakoś jeszcze nie kupiłem drugiego. Także nie jest jakiś niezbędny. W OneNote'cie bardzo fajnie działa.

btw, rysik jest w standardzie więc pewnie poprzednia właścicielka też zgubiła :)

Co do SMARTA to nie wiem, ale najwyraźniej hard reset urządzenia resetuje też staty SMARTA. Raczej mało prawdopodobne żeby ktoś wymienił dysk 24h temu.
@Mirkosoft: Nie tyle 24h temu, co oznacza, że ten dysk działał przez 24h, może jakoś się usypia, czy coś, i SMART się zapisuje w kontrolerze dysku, nie da się tego usunąć AFAIK. Ja tez go nie używałem przez 24h, a był zresetowany do ustawień fabrycznych, bo mnie przywitał ekran wyboru języka.

Dziwne to, no ale działa więc spoko XD