Wpis z mikrobloga

@ImperiumCienia:

Proszę pana, spośród dwóch armii, z których jedna wygrywa wojnę a druga siedzi w pieleszach, ci pierwsi bardziej boją się o swoje życie, ale oni zwyciężają. Bo widzi pan, celem życia, nie jest przeżycie.
  • Odpowiedz
@badtek:

Już w tę niedzielę w Młodzież Kontra:

- Bardzo proszę, kościół ewangelicko-augsburski.
- Panie papieżu, bo tu pada takie pytanie, ponieważ mocno krytykuje ekscelencja rozwiązania ewangelickie wiary luterańskiej. Tej reformacji było takie badanie: W którym kraju Europy wierzący najmniej boją się o swoje życie na tej ziemi? Pierwsze miejsce - Szwecja, drugie miejsce – Wielka Brytania, trzecie – Północne
  • Odpowiedz
@PuffinusGravis: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To ja przepraszam, nie będę zastępował pańskich nauczycieli. Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć! To niech pan sobie żre i żyje dalej...
  • Odpowiedz
@badtek: na szczęście słowa papieża na kazaniu nic nie znaczą i mają taką samą moc prawną jak opinia pana Shulza o Polsce.
Jeśli jednak ktokolwiek z lewej strony uzna że należałoby wykorzystać te słowa w kampanii na rzecz imigrantów, to należy im przypomnieć także o zakazie aborcji, używania antykoncepcji i życiu w czystości osób LGBTQWERTY ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc wóz albo przewóz.
  • Odpowiedz
@badtek: "Jezus jest panem ryzyka, nie wygody i bezpieczenstwa" - powiedział starszy niepracujacy pan, żyjacy z datków wiernych i otoczony drogą ochrona, przed którego przybyciem słuzby porzadkowe i bezpieczenstwa ochraniaja miejsce przybycia i pobyt na koszt podatnika. #bekazprawakow #papiez
  • Odpowiedz
starszy niepracujacy pan, żyjacy z datków wiernych i otoczony drogą ochrona, przed którego przybyciem słuzby porzadkowe i bezpieczenstwa ochraniaja miejsce przybycia i pobyt na koszt podatnika

@sombretoy: prawda, ale przez całe życie na to pracował, żeby zdobyć to uznanie.
  • Odpowiedz
@badtek: kolego, ja tego nie chce i nie posiadam tyle wyrachowania, cynizmu i przebiegłosci by to osiagnać - u mnie co w mysli to na jezyku.

Nie narzekam, stwierdzam fakt.
Poczytaj historie papiezy i papiestwa to moze zrozumiesz, a jak nie to nadal żyj w świecie mylittlepony.
  • Odpowiedz
@sombretoy: jaki fakt stwierdzasz? Co mam zrozumiec?
Fakt jest taki, że gość budzi zaufanie i uwielbienie milionów ludzi. Jest pewnie tylko kilka osób na świecie, które potrafią zgromadzić wokół siebie tyle ludzi. Jeśli osiągnal to dzięki wyrachowaniu, cynizmy i przebiegłości, to widocznie to w tym nie przeszkadza.
Możesz uczciwie siedzieć w piwnicy, nikomu krzywdy nie robić. Nikt Cie nie bedzie oskarżał o wyrachowanie, cynizm i przebiegłość, ale nikt Cię za
  • Odpowiedz