Wpis z mikrobloga

Ktoś może polecić jakieś dobre oferty operatorów na kartę? Generalnie sprawa wygląda tak, że za miesiąc, przez najbliższy rok będę zagranicą, ale potrzebuję polskiego numeru. Dlatego interesuje mnie głównie to, który operator daje konto ważne na rok, gdzie nie muszę doładowywać go co miesiąc, bo inaczej będę miał zablokowane połączenia (po prostu na co dzień telefon mógłby sobie leżeć w szafie, a gdybym kilka razy w miesiącu wpadł do Polski, to mógłbym bez problemów z niego korzystać). Poza tym, dobrze gdyby karta sim była 3w1. A, no i jeszcze, nie potrzebuję pierdyliarda minut, bardziej internet i sms jeśli chodzi o jakieś fajne pakiety i najlepiej gdyby za np. 10zł taki pakiet był ważny te 30 dni, a nie 14 czy nawet 7...
#telefony #pytanie #operatorzykomorkowi
  • 3
@sil3nt: rok ważności ma każdy operator z wyjątkiem t-mobile, wystarczy włączyć. Ale jak chcesz za granicą z niego korzystać to raczej lokalny sobie kup. Bo najtańszy net jest w Orange 15zl za 300mb w UE na 14dni a pakietów minut czy SMS-ów to chyba żaden operator nie ma
@prawdziwek: nie no, wiadomo, że tam to raczej lokalną kartę kupię, ale po prostu będę kilka razy w miesiącu w kraju i chciałbym mieć wtedy możliwość dzwonienia i pisania. powiedzmy, że doładuję sobie raz konto za 50zł i taka karta leży i spokojnie nawet po 6 miesiącach mogę wykonywać i odbierać połączenia, bez uprzedniego, ponownego doładowania.
@sil3nt: ja siostrze przeniosłem do nju na abonament - jest cały czas za granicą i przychodzą rachunki 0zl a jak wpada do Polski to max 19zl na komórki i max 9zl na smsy miesięcznie. Wersja prepaid jest identyczna. Ale tobie przypasuje np Orange albo play, rok ważności w tym pierwszym to 3zl na karcie młodszej niż 93dni potem za darmo i można go codziennie wysyłać. W play odpowiednia taryfa i dowolne