Wpis z mikrobloga

#sdm #krakow Da się jutro wjechać do Krakowa samochodem koło 16? Myślę żeby się wybrać wieczorem na Brzegi. Znalazłem info że tylko do 10 i z jakąs kartką z literą P i tylko kilka parkingów dla przyjezdnych. Serio każdy samochód przed wjazdem kontrolują? Nie da rady wjechać załóżmy od południa i gdzieś zostawić samochód np na Klinach czy Borku Fałęckim?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gentlemanus: Ja wczoraj normalnie na strefę 1 wjechalem ( rynek i okolice) żeby zaparkować furę a zezwolenia nie miałem i nikt mnie nie zatrzymał a policji mnóstwo więc myślę że ryzyk fizyk, najwyżej na parkingu jakby się zorientowali ze stoi bez pozwolenia to mandat dostaniesz :p
  • Odpowiedz
@Gentlemanus: Powodzenia jak na Brzegi dojedziesz autem :) Nie kontroluja prawie wgle aut, jedynie częściej te w centrum (ścisłym), łagiewnikami lub tam gdzie jest akurat Popek (nie mogłem się powstrzymać). Zatem ogólnie po całym krk można dość luźno śmigać. Brzegi jutro będą zawalone i pozamykane pewnie aż od wieliczki/kokotowa po Kraków itd. Proponuję wjazd od północy (Huta (od Klasztornej), może od Niepołomic i jechać jak najbliżej się da. Może udało
  • Odpowiedz