Wpis z mikrobloga

• 273
Dlaczego starsi ludzie nie korzystają z czyjejś uprzejmości i nie siadają na ustępowanych im miejscach? Przecież to jakaś farsa, ustępujesz dziadkowi, on dziękuje - blablabla nie będę siadać, ja tylko dwa przystanki sratytaty - no i masz dwie opcje, albo zostajesz i czujesz się najgorzej, bo wisi nad tobą emeryt, a każdy kto wsiada do tramwaju obrzuca cię mieszanką nienawiści i pogardy, albo podnosisz się, stajesz obok i tak stoicie sobie we dwoje, jak dwie p---y, pilnujecie tego krzesła jak w grze weselnej, chociaż pracując na dwa etaty chętnie byś sobie klapnął na te 15 minut jazdy, a dziadek na każdym zakręcie traci równowagę. Dziadek wcale nie jedzie dwa przystanki, tylko dwadzieścia, na piątym wchodzi menel i już nie macie wątpliwości kto sobie posiedzi.
#pasta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adinn:

Dlaczego starsi ludzie nie korzystają z czyjejś uprzejmości i nie siadają na ustępowanych im miejscach?

Bo niektórzy nie chcą przyznać sami przed sobą, że potrzebują pomocy.
Niektórzy mają takie poczucie godności, że też nie będą
  • Odpowiedz
pasta pastą, ale

każdy kto wsiada do tramwaju obrzuca cię mieszanką nienawiści i pogardy

@adinn: mam gdzieś czym mnie obrzucają jacyś obcy ludzie, chcą sobie gardzić to niech sobie gardzą, co mnie to
  • Odpowiedz
No i c--j? Interesuje Cię opinia randomowych ludzi, którzy wpływ na Twoje życie mają bardzo żaden?

@Polinik: w takim razie mógłby w ogóle nie ustępować starszym ludziom miejsca. A nawet jakby ktoś go poprosił to odpowiedzieć "a c--j mnie pan obchodzi?".
  • Odpowiedz
  • 0
@adinn: Kiedyś chciałam ustąpić miejsca babuszcze 80 lat, wołam ją , schodze z siedzenia a tu jakaś grażyna lvl około 50 lat zajeła miejsce..i tak sobie stałyśmy z tą babcią ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mk321:
Nie odróżniasz zwykłej grzeczności/uprzejmości od przejmowania się opinią innych ludzi?
Really?
Robisz uprzejmości innym osobom, tylko dla tego, żeby inni dobrze o Tobie myśleli?
  • Odpowiedz
Bo niektórzy nie chcą przyznać sami przed sobą, że potrzebują pomocy.

@Polinik: Dokładnie. Niektórzy starzy ludzie są nie tylko irytujący, ale przez to zagrażają sobie i innym. U mnie w rodzinie jest przypadek takiej osoby, która odmawia chodzenia do lekarza i noszenia aparatu słuchowego, chociaż ma postępujący ubytek słuchu w okolicach 75%. Jest praktycznie wyłączona przez to z życia, ale nie, nie pójdzie i nie będzie nosić; aparat za 2k
  • Odpowiedz