Wpis z mikrobloga

Mirki, czy to jest dobra opcja?
http://allegro.pl/xiaomi-mi4s-3-64gb-z-polski-w-24h-szklo-etui-fv23-i6360715246.html
Szukam telefonu, trafiłem na Xiaomi mi4s - odpowiada mi wszystko, od rozmiaru, poprzez parametry (głównie CPU, 3GB RAM i LTE), aż po wygląd.
No więc szukałem na #aliexpress - ceny lepsze i gorsze. Ale trafiłem na taką aukcję na allegro, gdzie dodatkowo jest f-vat 23%. A że jestem wśród 90% wykopków, którzy 10. dnia każdego miesiąca dofinansowują ZUS, rzeczywista cena tego telefonu to ok. 1080zł. No i mamy na tej aukcji wersję 64GB + szkło i etui. I pytanie czy to jest dobre (#) cebuladeals czy jednak można gdzieś nabyć taki mi4s w lepszej cenie?
#pytanie #xiaomi
Mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za te tagi, ale nie udzielam się z reguły pod nimi, więc nie wiem, czy poprawnie otagowałem :)
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trafopowielacz: wrzuciłem ten tag nie po to, by komuś podnieść ciśnienie (inaczej tagowałbym programowanie ( ͡ ͜ʖ ͡) ) ale w nadziei, że to może jednak na tyle dobra oferta, że oprócz mnie ktoś również się tym zainteresuje
@Andczej: @Colek: @Arqadio: dzięki Panowie, piona! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Majku_: cebuladeals możesz usunąć. Jak wam odpowiada i cena(tutaj sie przygladnij) zadowala, to raczej można brać. Sklep istnieje nie od dzisiaj, więc raczej nie zniknie zaraz
  • Odpowiedz
@Majku_: ciężko będzie o niższą cenę, mi4s jest po prostu mniej popularny i gorzej wspierany niż mi4c.
mi4c jak rozumiem był sprawdzany i nie spełnia oczekiwań?
  • Odpowiedz
@grykom: szczerze to nie, nie mam nic do mi4c, oprócz tego, że ma trochę mniejszą baterię i 32gb pamięci (no i przyznaję się, wygląd frontu też mnie przekonuje na korzyść 4s). Bo poza tym są chyba identyczne?
No i dlaczego 4s jest gorzej wspierany?
  • Odpowiedz
@Majku_: z tym wspieraniem chodzi mi o to, że mi4c poprzez swoją popularność zebrał już dość pokaźną bazę wiedzy nt. usterek, błędów, polecanych wersji softu, akcesoriów itd. Dodatkowo naczelny admin strony miuipolska.pl ma w posiadaniu mi4c (mi4s - na 99% nie), a to też spory plus.
Oczywiście nie twierdzę, że mi4s jest zły czy sie psuje. Po prostu trudniej będzie Ci znaleźć ewentualną przyczynę błedu. Ale ja bym się nie
  • Odpowiedz
@darnok09: ło... jest super. Z wyglądu też, lubię takie proste formy :) Tylko cena trochę ponad to, co sobie założyłem, ale przyjrzę się bliżej, dzięki :)
  • Odpowiedz