Wpis z mikrobloga

Pomozcie z wyborem koledzy

Aktualizować windowsa z 8.1 do 10?

• tak 65.6% (1918)
  • nie 34.4% (1008)

Oddanych głosów: 2926

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leetz: z win7 pewnie nie ale z win 8 jak najbardziej

zreszta potem i tak masz miesiac na powrot a licencje 10 juz bedziesz miec klepnieta
  • Odpowiedz
@Leetz: Pytanie, czy jak się kliknęło uaktualnij w windows 7 to jest potrzebny nośnik z windowsem, bo wychodzi na to, że tak? Jeśli tak, to ja się k---a pytam, czemu nie w------o mi przed oczami pytania, czy przygotowałem sobie nośnik?
Obecnie mam do wyboru windows 7 i windows i jedno i drugie wymaga nośnika:/ ktoś coś?
  • Odpowiedz
@mirodziej: @quakeone: @Leetz:
A problem ze sterownikami był na deskopie czy laptopie? Jak na tym drugim to wcale się nie dziwię...
Ja też zrobiłem upgrade z 8.1 do 10 ale sterowniki do karty graficznej instaluje tylko ze strony producenta laptopa (w moim przypadku hp). Niestety nowsze nie są dostosowane i przez to nie działa/dziwnie działa przełączanie grafiki.
Generalnie przy laptopach trzeba pamiętać o tym, żeby instalować
  • Odpowiedz
a na poprzednim już bym musiał robić reinstalacje systemu bo start komputera byłby tak wolny.

@sunsu-sun: Kek, od 2 lat nie robiłem reinstalacji systemu, a w międzyczasie nawet część podzespołów wymieniłem. Nie wiem co wy robicie z tymi komputerami. Ja po prostu nie jestem zwolennikiem łapania każdej nowości, niech się otrzaska i dopiero wtedy sobie przeskoczę.
  • Odpowiedz
@sunsu-sun: Nie taplam się w gównie, po prostu dbam o system i nie ma żadnych zainfekowanych plików (oczywiście te które są rozpoznawalne), zwiech czy długiego uruchamiania się. Dodatkowo dysk SSD robi więcej niż nawet Windows 30, a koszt śmiesznie niski. Aplikacje zazwyczaj instaluje do użytku i od razu w---------m jeśli w przyszłych 2 tyg tego nie będę na pewno uruchamiał. Po co mi ona? Czemu nie przeszedłem na 10? Bo
  • Odpowiedz
@Leetz: aktualizuj, tylko nie przestrasz się jak ujrzysz psychodeliczny ekran z napisem "wszystkie Twoje pliki są dokładnie tam, gdzie je zostawiłeś". Ja pomyślałam wtedy "no mam nadzieję, k---a". :D

Świetna integracja z plikami przechowywanymi w chmurze, jak ktoś ma WP10 to w końcu ma powody do radości. Na moim GTX 760 2GB zero problemów z grafiką i jakimikolwiek innymi sterownikami (karta sieciowa na usb, klawisze funkcyjne, takie tam pierdoły), tak
  • Odpowiedz