Wpis z mikrobloga

#sap
#erp
#it
hej, jakie widełki można negocjować dla 2,5 roku doświadczenia (cert, jako trener), konsul techniczny BASIS, Wawa?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dołączam się do pytania, ale jeśli chodzi o pracę po stażu(2mies), programowanie ABAP - jakich stawek się spodziewać?
  • Odpowiedz
@nyk38004: to zależy od firmy i sposobu wynagradzania ale jako konsultant po 2 latach udało mi się już dostawać około 10k brutto, nie wiem jak w SAP HR ma się do BASIS więc ciężko to porównać
@1whose: @gelo007 mówi jak jest, na początku tyle gdzieś będziesz zarabiał (szybko się to zmieni)
  • Odpowiedz
@nyk38004: teraz jestem na b2b i mam lepsze warunki, bo wiadomo, koszty ponoszę ja, a firma odlicza sobie ode mnie VAT, więc jeżeli masz możliwość przejścia na fakturę VAT to na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał.

Jest trochę j-----a z urzędzami, ale księgowa za 200 zł / msc + 1 dzień w miesiącu na ogarnianie spraw i masz wszystko załatwione szczególnie, że będziesz miała góra kilka faktur w miesiącu
  • Odpowiedz
@1whose: 3000 brutto na start(0 uprzedniego doświadczenia z SAP), po pół roku w okolicach średniej krajowej, przy czym jako programista mam jakieś 80-90% godzin autorskich w miesiącu więc dostaję do ręki o jakieś 300zł więcej niż normalnie.
  • Odpowiedz
@Jan0l: rozumiem, że masz uop na określony czas i w trakcie jej trwania zgłaszasz się po podwyżkę(po ogarnięciu jakiś konkretnych umiejętności) ? : )
  • Odpowiedz