Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie rozumiem mirkosamców z #tinder którzy się żalą, że "Mam skończone studia, dobrze zarabiam... a nie mogę nikogo znaleźć".

Wymagacie od loszki atencji, bo w końcu jesteście elita 15k i wam się należy. Coraz częściej widać taką postawę u mirków.
C---a wam się należy. Nie trzeba wcale wyjątkowo dobrze zarabiać żeby zainteresować loszkę. Ba, można nawet zarabiać kiepsko jak się jest ciekawą osobą i ma się coś do powiedzenia. Ale wykopowe myślenie o hajsie udziela się młodym mirkom i przesiąkają tym p----------m, że jest najważniejszy nawet w związku, bo przecież guwnioki za coś trzeba odchować.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Wartość osoby nie mierzy się poprzez pieniądze (nie powinno przynajmniej)

O ile kobietom może imponować kasa jaką się zarabia i przywileje z tym powiązane,

to brak charakteru (czyli np: zalety i wady bo nie chodzi o to, żeby być idealnym w każdym calu) jest czymś co nie pozwoli zbudować stabilnego związku, a nawet potrafi poważnie utrudnić znalezienie partnerki.

ale Ameryki nikt z nas nie odkrył prawda ? :)
  • Odpowiedz
@Nova24: No to zależy od Twojego związku przecież :)

Jedna nawet nie zapyta i jej sprawa pracy nie zaintryguje w ogóle, to nie grzech być bezrobotnym przecież :P czy z własnej winy czy woli.

Druga natomiast kobieta jak się dowie, że nie masz pracy bo Ci się nie chce szukać, nie będzie na Ciebie tracić czasu i nie chodzi o to, żebyś zarabiał 15k/msc tylko posiadanie pracy to pewnego rodzaju
  • Odpowiedz
Duża kasa to może przyciągnie jakąś wyrachowaną Karynę, która chce zostać utrzymanką. Ale brak stałej pracy u faceta w pewnym wieku (nie mówię o studenciakach, czy pierwszych miesiącach po studiach) - to może już być problem dla ogarniętej życiowo kobiety - bo skoro facet nie jest w stanie sam się utrzymać, to nie świadczy dobrze o tym, co tu @Ryccy wspomniał - o jego zaradności, ogarnięciu - raczej żadna normalna laska
  • Odpowiedz
@Darka89: bycie z kobietą, nie koniecznie oznacza wchodzenie w związek :) w każdym razie szukając czegoś na dłużej, źródło utrzymania (i w ogóle samodzielne utrzymanie) jest pożądane jak nie wymagane w dzisiejszych czasach (i zeszłych chyba też było :P )
  • Odpowiedz
jestem w trakcie szukania swojej 1 pracy

@Nova24: Jeśli masz <25 lat to jeszcze spoko. W liceum jest genialny czas na podrywy, bo w sumie wtedy jeszcze się nie wymaga hajsu (chociaż wyjazd na ogórki i powrót bieda beemką pewnie sporo ułatwia ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

Ale jak zblizasz się do 30tki i nie zarabiasz chociażby jako tako ( nie wiem, troche powyzej średniej krajowej)
  • Odpowiedz
#hpiotrekh Bez przesady z tą średnią krajową, teraz straszysz Mirków, że jak nie mają przynajmniej 4 koła brutto to nie mają czego szukać u kobiet - to też tak nie działa :)
  • Odpowiedz
@Darka89: Ok, to zależy gdzie w sumie. W Warszawie nie wynajmiesz kawalerki i nie kupisz jedzenia (na pewno nie dla dwóch osób) za 2000zł. A ciężko by to było nazwać leceniem na kasę.
Oczywiście, nie mówię że trzeba utrzymywać kobietę za kasę faceta. Ale jak się ma coś koło tego, to trzeba nadrabiać innymi zaletami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

e: 6 lat na wykopie i zawołać
  • Odpowiedz
rozowypasek: Dokładnie. Ostatnio stałam w kolece do kasy w supermarkecie i przede mną stał właśnie taki mirkosamiec, boski Alvaro ;) Jak przyszła jego kolej, żeby zapłacić, to wyjął z portfela 200 zł i z miną pana świata rzucił kasjerce, spoglądając na mnie, czy widzę. Szczerze mówiąc o wiele większe wrażenie zrobiłby na mnie, gdyby odpowiedział kasjerce "dzień dobry", zamiast chwalic się pieniędzmi ;D

To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Asterling

• Odpowiedz
@hpiotrekh sora, dwójka jest obok trójki, a jak widać w pierwszym poście w tym wątku - umi ;) samo konto założone tylko do siania propagandy poprzez wykopywanie, a zalogowałam się na nie po latach, jak z czeluści internetów trafiłam na mirko, i stwierdziłam, że nie strzymie, jak się nie odniosę do co poniektórych mirko żali.
  • Odpowiedz
@Darka89: no tak. a ogólnie to napisaliśmy prawie to samo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kasa w pewnym wieku powinna pozwolić się utrzymać i coś odłożyć, ale nie oznacza z automatu, że jakiś piwniczniak znajdzie miłość swego życia, bo znalazł pracę za kilka tysięcy.

jak przyszła jego kolej, żeby zapłacić, to wyjął z portfela 200 zł i z miną pana świata rzucił kasjerce

Chyba długo musiał zbierać,
  • Odpowiedz