Wpis z mikrobloga

Widzę któryś już tępy pocisk po Panu Ryszardzie Petru.
Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego on jest tak flekowany przez prawicową patologię?

Póki co wiem że:

1. Gość jest doświadczonym finansistą.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Petru

2. Zarobił więcej niż Kaczyński, Braun i Winnicki razem wzięci (jest dolarowym milionerem).
http://orka.sejm.gov.pl/osw8.nsf/0/FB4FE2372D4B2FECC1257EFB006D5719/$File/OSW8P_296.pdf

3. Trzeźwo ocenia otaczający świat, bez ideologicznego zacietrzewienia.

Czy mógłbym poprosić niememiczną i nieemocjonalną listę zarzutów pod adresem tego człowieka? Ale bez jakichś językowych lapsusów czy przejęzyczeń które zdarzają się przecież każdemu.

#polityka #pytanie #nowoczesnapl #neuropa #4konserwy
  • 66
@HetmanPolnyKoronny:

o to mi cały czas chodzi - standard, a nie żadna nowa jakość

Wiesz... to raczej kwestia bodźców. Serio nie wiń ich. Gdyby ustawa była tylko w jednym czytaniu i bez poprawek, to każdy by się ogarnął.

.N pokazuje, że rząd jest zły, chwali się, że jest lepsza, ale działaniami pokazuje, że to to samo szambo, tylko z innymi poglądami.

Nie ma działań jakie oni mogą podjąć. Poza wytykaniem błędów
Wiesz... to raczej kwestia bodźców. Serio nie wiń ich. Gdyby ustawa była tylko w jednym czytaniu i bez poprawek, to każdy by się ogarnął.

@bygsyti: ale to była banalnie prosta zagrywka, gdzie dali się podejść jak dzieci.
1. Zacznij nagonkę, że ta cała .N potrafi tylko składać wnioski o przerwę i robić nagonki na PiS.
2. .N łapie haczyk, trzeba im szybko ustawy, ale bronią się, że to dlatego, że robią
@HetmanPolnyKoronny: Hm... być może masz rację w szczegółach. Moim problemem jednak wciąż pozostaje tak forma, jak i treść naprawdę niewybrednych i nienawitnych ataków na Pana Petru, Panią Gasiuk czy .N w ogólności. Po prostu czuję (być może się mylę) że tyle jadu nie leje się za same niezręczności proceduralne czy formalne.

że to polityk bez żadnej wizji, który patrzy tylko jak obalić PiS.

Obalenie PIS to bardzo dobra wizja. ( ͡
@bygsyti: nie zaprzeczam, że nagonka na .N jest, tak samo jak jest na inne partie. Obecnie opozycja jest w rozsypce i bez jakiegolwiek sensownego planu, ale .N jest jej największą siłą, więc skupia na siebie większość ataków również nie merytorycznych. Taki jest porządek rzeczy, nie jest to fajne, ale ludzkiej mentalności nie zmienisz.
Myślałem jednak, że wątek jest właśnie o merytorycznych zarzutach i przecież takie właśnie podałem.

Obalenie PIS to bardzo
@HetmanPolnyKoronny:

z jednej strony tak, ale jak ktoś już ma obalać, to lepiej by był to ktoś, kto będzie wiedział co dalej. Petru mi na takiego nie wygląda, raczej nawet nie obali PiS, póki tamci sami do siebie nie zniechęcą wszystkich.

Jeśli wiesz że jesteś na dnie, to przede wszystkim przestań kopać. Dlatego wolę Pana Petru (nawet przyjmując że nie ma planu) niż PIS (z planem).
@bonus:

Może jest dobrym finansistą, ale jest po prostu za głupi na bycie politykiem.

Tępak może zamiatać w polityce. W finansach już niekoniecznie. To co widzę to jakaś seria przejęzyczeń czy zwykłych pomyłek człowieka, który nie nawykł do wystąpień publicznych.

...chociaż jak kiedyś miałem z Nim zajęcia, to był ostry (w sensie intelektu i budowania spójnego przekazu).

W sumie finanistą też pewnie nie jest tylko dorobił się na jakiś wałkach...

Potrafiłbyś