Wpis z mikrobloga

@panQTAZ: a to da się liczyć wydajność programisty za pomocą SLoC? Przy obecnych IDE, code-generation, standardzie *-DOC itp. mogę i posłać do repo kilka tysięcy linijek ale po co? Czasem zmiana dwóch linijek zajmuje 8h ale przynosi za sobą rozwiązanie mega ważnego bottle-necku lub dodanie kluczowej funkcji do appki.
@Teal_c:

posłać do repo kilka tysięcy linijek ale po co

Nie umiesz czytać?

tylko własny w 100% kod.

Pisany własnymi rękoma inaczej. Snippety z generatora kodu liczę jako pasty bo jednak wkleja się skądś ten kod.
@panQTAZ: mi bardziej chodzi o to, że całe pytanie jest bez sensu. Jedną rzecz napiszesz w 200 linijkach i będziesz siedział nad nią 4h a inna napiszesz w 600 linijkach a zajmie Ci to 1h. I co tutaj chcesz porównywać?
@Domons: A nic nie chce porównywać. Po prostu dziś piszę jak diabeł bez żadnych copy pastów kilka tysięcy naklepałem i byłem ciekaw czy są ludzie mający tak na co dzień.
@fegwegw: Dobre kilka usuniętych jest lepsze, niż 1000 dodanego gówna.
No ale pracując w systemach legacy faktycznie możesz czuć się gorszy. Ja zmieniłem przez takie gówno pracę. Ani się nie rozwiniesz ani nie potworzysz czegoś a jedyne co będziesz się męczył bo zazwyczaj takie systemy są ciężkie do zmian.