Wpis z mikrobloga

@klossser: no a ja nie bardzo, jest rasistowski i ksenofobiczny, pełno tu faszyzujących "patriotów" zachwyconych militariami i wojną, skłaniających się ku radykalnym, agresywnym rozwiązaniom, żeby dać upust noszonej w sobie nienawiści. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Radykalny islam jest powodem tych zamachów i ich pretekstem, ale nienawiść do wszystkich brązowych ludzi jako reakcja na zamachy jest idiotyczna i po prostu niemoralna. No ale zauważanie różnic w obrębie muzułmanów
Ok, jak chcesz tylko terroryzm, to proszę: https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Terrorism_Index

Porównaj, ile krajów ma tyle samo co Polska.

@ponton: no i czego to dowodzi? Że są kraje bardziej albo równie bezpieczne co Polska? Przecież to oczywiste( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale np. taka Szwecja jest w tym rankingu na 60 miejscu( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam opierać się tylko na twardych danych

@ponton: problem w tym,
nienawiść do wszystkich brązowych ludzi

@Oppaiconnoisseur: Do brązowych nie, bo nikt nie wybiera swojej rasy, ale uprzedzenia do muzułmanów wydają mi się dosyć racjonalne, religię każdy sobie wybiera sam. Generalnie uważam, że każdy ma prawo do swoich uprzedzeń. Problemem jest agresywne bydło, z którym policja nie potrafi sobie poradzić, bo każdy polak idąc wieczorem ulicą może dostać w mordę i stracić telefon, nie dlatego że jest tej a nie innej rasy
@klossser: Nie jest lepiej, tak samo wielu fanatyków tylko okazji nie mają. Wystarczy spojrzeć na wykopie ile osób by cię chciało zabić za poglądy czy przekonania (o takich osobach jak wipler nawet wspominać nie będę).
ale nienawiść do wszystkich brązowych ludzi jako reakcja na zamachy jest idiotyczna i po prostu niemoralna

@Oppaiconnoisseur: Jeżeli nie potrafimy odsiać brązowych ludzi od brązowych terrorystów to przykro mi bardzo, ale nie należy brązowych wpuszczać wcale. Bezpieczeństwo własnych obywateli powinno być priorytetem każdej władzy.