Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PucziMMA +7
tl;dr
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
"Weszło czytają przede wszystkim młodzi ludzie, więc muszę jeszcze dodać kilka rzeczy, żeby uświadomić ich, żeby nie wszystko, co czytają i oglądają w telewizji brali na serio. Jeżeli w telewizji nakładą ci do głowy, że dwóch facet wychowujących razem dziecko jest w porządku to coś tu nie gra. To kompletna bzdura. Kompletną bzdurą jest to, że wmawiają ci, że to jest postęp, a nie zgadzając się na coś takiego jesteś ciemnogrodem i troglodytą. Uważam, że cywilizacja europejska wyrosła na pewnych wartościach i te wartości stworzyły z naszego kręgu cywilizacyjnego wiodącą siłę na świecie. Jeżeli te wartości były kiedyś wiodące, to dlaczego nie miałyby być teraz? Ja się na to nie zgadzam i chcę, żeby młodzi ludzie też się na takie rzeczy nie zgadzali. Niekoniecznie muszą wychodzić na ulicę i rzucać kamieniami, po prostu wystarczy mówić własne zdanie i nie bać się tego zdania. Poprawność polityczna zaprowadzi nas kiedyś na krawędź niemożności wypowiedzenia się. Młodzi ludzie w sprawie Katynia pytają często “a dlaczego Polska sobie tego nie daruje?”. Życzę każdemu, żeby darował sąsiadowi śmierć własnych rodziców. Może my tych ludzi nie znaliśmy, ale dla Polski byli oni bardzo ważni nie należy zapominać, jak zginęli. Ze Smoleńskiem jest to samo. W jaki sposób można pomylić ciała prowadząc rzetelne śledztwo? Nie wiem, ale prowadząc nierzetelne można to zrobić bardzo łatwo. Na pewno zaraz znajdzie się paru hejterów, którzy napiszą, że jestem kumplem Macierewicza. Spokojnie, miałem kiedyś propozycję wejścia do polityki i odrzuciłem ją. Politykiem nigdy nie chciałem być I nie będę. Polityka to grubsza umiejętność lawirowania, a ja lubię wyłożyć kawę na ławę. "
Ogólnie sam wywiad jest ciekawy, ale gość zapunktował dodatkowo tym Post Scriptum.