Aktywne Wpisy
whitewolfik +222
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
jak zablokować możliwość wejścia na stronę z telefonu?
Sprawdzam user-agent ale to działa do momentu gdy ktoś nie kliknie w chromie "Wersja na komputer".
Wtedy strona się przeładowuje i włącza się formularz logowania..
Any ideas?
https://github.com/suncat2000/MobileDetectBundle/blob/master/EventListener/RequestResponseListener.php#L111
Chyba nie da sie tego pozbyc.
zrobilem tak:
jezeli user-agent pasuje do mobile to redirect na strone z info odnosnie mobilnej przegladarki
jezeli user-agent jest podmieniony to w formularzu logowania dodaje
hidden-xs
hidden-sm
nie jest idealnie ale kto normalny przeglada źródlo strony na mobilnej przeglądarce :-)
Nie ma skutecznego sposobu. Jak ktoś chce to i tak wlezie.
1. Sprawdź user-agent, np.: http://mobiledetect.net/
2. W przypadku gdyby użytkownik miał podmieniony user-agent dodaj jeszcze "zabezpieczenie" w CSS. Uzyj media-query i wyświetl jakiś komunikat dla ekranów mniejszych niż ileśtam px. Użyj device-width, a nie width.
3. Możesz teś sprawdzać w JS specyficzne cechy, które mają tylko urządzenia mobilne (nie, taką cechą nie jest ekran dotykowy, laptopy też