Wpis z mikrobloga

@Luka_Wars: @qqwwee: 3 łapki olewasz i idziesz w swoją stronę, dwie łapki Cię już interesują, więc idziesz dalej, jeśli zmienią się z dwóch na trzy, zawracasz i odbijasz w któryś bok, jeśli się znów zmienią z dwóch na trzy to zawracasz i w kolejną stronę odbijasz. Analogicznie jak zmieni się z dwóch na jedną.
Pamiętaj, łapki jakoś dziwnie maleją zawsze w kierunku przeciwnym niż dom, z którego wyszedłeś
  • Odpowiedz
@TheMan:

3 łapki olewasz

To fajnie, bo masa fajnych poków których jeszcze nie mam ma 3 łapki, a dwie i mniej mają jakieś Rattaty i Weedle ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Pamiętaj, łapki jakoś dziwnie maleją zawsze w kierunku przeciwnym niż dom, z
  • Odpowiedz
@Mefedron30: No już, nie płacz, że ktoś już widział grafikę z Reddita :P Trzy ślady pod pokemonem to tak na oko jakieś 300 m. W centrum miasta zrobisz okrąg o średnicy ponad pół kilometra? Gl.

@TheMan: Najlepsza metoda. Wykluczasz błędne ścieżki, a dzikie pokemony i tak dropią z odległości ulic ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@qqwwee: Kolega już wspomniał. Zrobię o tym jakiś
  • Odpowiedz
o fajnie, bo masa fajnych poków których jeszcze nie mam ma 3 łapki, a dwie i mniej mają jakieś Rattaty i Weedle ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@qqwwee: 3 łapki to kij wie ile może być w metrach, jedni mówią, że 500 inni, że nawet 1000. Wiem, że dwie łapki idzie w miarę szybko wytropić (jeśli nie ma prywatnych działek dookoła), z trzeba chyba szkoda zachodu. No
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: @TheMan: Czyli ta cała porada

jak idziesz w dobrym kierunku ramka będzie pulsować

Też jest błędna? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Gdybym wiedział oszczędziłoby mi to masę nerwów i kilometrów.

jedni mówią, że 500 inni, że nawet 1000.

Patrząc po wczorajszym spacerze to chyba nawet 10 km, bo na pewno maszerowałem ponad dwa kilometry i ani liczba łapek nie zmalała ani nie zniknął mi
  • Odpowiedz
jak idziesz w dobrym kierunku ramka będzie pulsować

@qqwwee: Hm, ramka z okolicznymi pokeomonami rzeczywiście czasem "pulsuje", ale wydaje mi się, że to informuje o zmianie "statusu" odległości pokemonów.

maszerowałem ponad dwa kilometry i ani liczba łapek nie zmalała ani nie zniknął mi z radaru.

Zawsze mógł to być inny niż ten 1-2 km wcześniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Nie wiem czy to jakas zaleznosc ale jak wracam ta sama trasa to nagle pojawiaja sie poki tam gdzie ich wcześniej nie było
  • Odpowiedz