Letnie zakazy weekendowe i w sobotę siedzę w domu. A za siedzenie w domu mi nie płacą. W czerwcu przez przestoje zarobiłem sporo mniej, niż kasjer-sprzedawca w sklepie spożywczym. Tak przy okazji, może ktoś będzie wiedział: Dziś nie mogę jeździć po drogach publicznych, czy w ogóle? Jeżeli po budowie/placu mogę, to jak w razie późniejszej kontroli tachografu udowodnić, że jeździłem poza drogami publicznymi? W tacho cyfrowym wystarczy włączenie opcji "OUT"? A jak w analogowym?
@totalski: pracuja przy budowie elektrowni także nie wiem czy to pod to podchodzi. Ale z drugiej strony siedząc wczoraj w pracy kilka dużych mi mignęło w godzinach nieuprawnionych do jazdy.
@czarny_matt94: Niby zakaz mówi o "drogach na obszarze całego kraju" , ale nie mam wiedzy, czy ta budowa elektrowni się pod to łapie.
A wyjątków od zakazu jest sporo: Zakazy ruchu nie mają zastosowania do: 1) pojazdów Policji, Inspekcji Transportu Drogowego, Straży Granicznej, Służby Celnej, Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, Biura Ochrony Rządu, pogotowia technicznego, jednostek ochrony przeciwpożarowej, jednostek ratownictwa chemicznego oraz jednostek służb ochrony radiologicznej i ochrony przed skażeniami; 2) pojazdów
@totalski: trochę w #!$%@? tego. Ja nie będę ukrywał, że jak w zeszłym roku jeździłem busem i wracałem do domu w piątki, nie ekspresówkami to człowiek się cieszył, że dużych nie ma i wcześniej w domu. Później sobie uświadamiałem, że przecież oni też muszą wrócić i trochę feelsów łapałem.
Tak przy okazji, może ktoś będzie wiedział: Dziś nie mogę jeździć po drogach publicznych, czy w ogóle? Jeżeli po budowie/placu mogę, to jak w razie późniejszej kontroli tachografu udowodnić, że jeździłem poza drogami publicznymi? W tacho cyfrowym wystarczy włączenie opcji "OUT"? A jak w analogowym?
#transport #ciezarowki #pracbaza #pytanie #gorzkiezale, trochę też #zycietruckera
A wyjątków od zakazu jest sporo:
Zakazy ruchu nie mają zastosowania do:
1) pojazdów Policji, Inspekcji Transportu Drogowego, Straży Granicznej, Służby Celnej, Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, Biura Ochrony Rządu, pogotowia technicznego, jednostek ochrony przeciwpożarowej, jednostek ratownictwa chemicznego oraz jednostek służb ochrony radiologicznej i ochrony przed skażeniami;
2) pojazdów