Aktywne Wpisy
p0melo +242
Pazerność lekarzy nigdy nie ma granic. Zobaczyli, że kosmetyczki wstrzykujące kwas hialuronowy zarabiają krocie, więc wymyślili ustawę zakazującą kosmetyczkom wstrzykiwania preparatów pod skórę, pod przykrywką że to niebezpieczny zabieg. Spokojnie te zabiegi mogłyby wykonywać pielęgniarki lub kosmetyczki po przeszkoleniu, ale pazerne i łase na pieniądze konowały przepchnęły ustawę niszcząc biznesy kosmetyczkom. Lekarze zamiast siedzieć w szpitalu i leczyć ludzi będą usuwać zmarszczki, jakby w Polsce innej pracy dla lekarzy nie było.... Polskie
źródło: obraz_2025-05-02_113416648
Pobierz
zloty_wkret +67
Nie jest tajemnicą, że 93,6% ludzi, którzy mają jakieś tatuaże to:
- niezwykle wartościowi ludzie,
- ludzie posiadający co najmniej tytuł doktora habilitowanego,
- ludzie o bardzo wysokim ilorazie inteligencji (nierzadko członkowie Mensy oraz profesorowie), którzy tworzą swój własny styl,
- znający swoją wartość ludzie, którzy wiedzą, że tatuaż doda im jeszcze więcej wewnętrznej wartości,
- mądre, ukształtowane umysłowo julki,
- niezwykle wartościowi ludzie,
- ludzie posiadający co najmniej tytuł doktora habilitowanego,
- ludzie o bardzo wysokim ilorazie inteligencji (nierzadko członkowie Mensy oraz profesorowie), którzy tworzą swój własny styl,
- znający swoją wartość ludzie, którzy wiedzą, że tatuaż doda im jeszcze więcej wewnętrznej wartości,
- mądre, ukształtowane umysłowo julki,
źródło: cf0a80bbeb4226de2a2531fc8b280ca19cab0b14fb1120b95b90cfa4799f7eeb
Pobierz

Po problemach z pitstop'em który już parę razy zniechęcił mnie do odpalania gry przez parę dni i miałem ochotę skasować to w p---u jak @GotchaWRC (╯︵╰,) A to w połowie wyścigu na pitstop'ie źle zatankowało (za dużo albo za mało), a to opon nie zmieniło, najgorzej jak zawiesiło wszystko i zostało tylko back to pit... no i czasami apka, raz na 10-15 uruchomień gry nie odpalała (pomagała tylko instalacja na nowo) ( ͡° ʖ̯ ͡°) i po zabawie.
Pogrzebałem trochę na forum AC i napisałem moje wnioski, może komuś się przyda:
1. PitConfig 1.7.1 u mnie nie startuje za każdym razem i często się wysypuje
2. Wróciłem do 1.7, ustawiłem zmianę preset (hotkey) pod "Q" w pliku pitconfig.ini.
Teraz ważne: jeśli masz zaznaczoną opcję w grze full screen rendering to pitconfig podobno musi dobrze działać (wydaje mi się, że to przez to dużo osób nie ma problemów). U mnie zaznaczenie tej funkcji powoduje spadek płynności, nie wiem dlaczego. Jeśli jest odznaczona, trzeba w pitconfig.ini zmienić linijkę fullscreenoverhide = 0 na fullscreenoverhide = 1 Podobno w trybie okienkowym, plp albo inna apka nakłada "maskę" na okienko i powoduje przesunięcie domyślnych wartości pitconfig'u. Tak to zrozumiałem O.o W singlu testuję parę dni i działa 100% Wcześniej raz na 10-15 razy były wyżej wymienione problemy.
Moje zwiększenie ergonomii dla Assetto Corsa (dzięki @RealAKP za pomysł):
Jako, że nie mogę oderwać rąk od kierownicy brakowało mi zmiany niektórych rzeczy przy pomocy przycisków na kierownicy. Oczywiście takie rzeczy jak zmiana ustawień ABS i TC łatwo zrobić przez profiler to już kliknięcie w to co chcę to większe wyzwanie.
Zastosowanie macro jest dobrym pomysłem. Znalazłem chyba najlżejszy program: hotkeyz. Nagrywamy macro, co chcemy kliknąć. Nagrane macro przypisujemy do jakiegoś nieużywanego klawisza, a następnie ten klawisz profiler'em przypisujemy do przycisku na kierownicy. I tak mam w d'padzie: do góry(+)/na dół(-) - ile litrów mam na pitstopie dolać, prawo - zmiana preset'u, lewo - pokaż uszkodzenia, i dwa przyciski do ustawienia ABS i TC.
Myślę, że Wam też pomoże, bo moim zdaniem szkoda tracić koncentrację na celowaniem kursorem w przycisk.
Ciekawe czy doczekamy domyślnej/zawsze działającej apki pitstop'u i większe wykorzystanie przycisków na kole...