Aktywne Wpisy
persona-dafta +586
#bushcraft mmm... 2 lata człowiek tego nie robił (bo życie). Po 2h szwędania idealna polanka znaleziona, żarełko już w ręce, człowiek leży w ciepłym pod tarpem i zaczęło lać, idealnie!
lecoffe +19
Chłop po przewąchaniu 200+ zapachów, w tym niszy, nie niszy, różnych pierdół... wącha sobie Boisika i myśli "#!$%@?, jakie to jest zajebiste" i z dumą daje kilka psików na szyję i nadgarstek. Małe, proste rzeczy cieszą najbardziej (。◕‿‿◕。) a u wykopków co dziś na skórze?
#perfumy
#perfumy
dla nielubiących się dzielić sobą z innymi mam info. W zamian oferują czekoladę, dzień wolny, badanie krwi #zadarmo , badanie lekarskie #zadarmo. Polecam, bo czuję dobrze człowiek
#barylkakrwi #krwiodawstwo
67 450 - 450 = 67 000
1. Czy trzeba być ubezpieczonym w PL żeby "oddać krew" ?
2. Ile trwa +/- oddanie krwii? Jestem czasami w PL i kilka razy widziałem Bus Punktu poboru krwii.
Czy owy BUS "zbiera" krew dla szpitali? Czy to jakaś prywata i później ją sprzedają
1. Wydaje mi się, że nie ma takiego wymogu, ale nie wiem, a nie chcę wprowadzić w błąd.
2. Samo pobranie krwi to kilka-kilkanaście minut, ale wcześniej trzeba wypełnić ankietę (informacje o chorobach itp.) oraz dać krew do zbadania. Trudno powiedzieć, ile to zajmie - zależy, ile jest osób w kolejce, a także iloma miejscami dysponuje stacja krwiodawstwa. W moim przypadku najszybsze pobranie krwi trwało ok. 20 min - od wejścia
KREW LUB JEJ SKŁADNIKI MOŻE ODDAĆ OSOBA, KTÓRA:
odpowiada wymaganiom zdrowotnym pozwalającym na ustalenie na podstawie badań lekarskich i badań laboratoryjnych, że każdorazowe pobranie krwi nie spowoduje ujemnych skutków dla jego stanu zdrowia lub stanu zdrowia przyszłego biorcy w szczególności na skutek występowania przeciwwskazań stałych lub czasowych do pobrania krwi;
przedstawi dokument tożsamości ze zdjęciem, adresem zamieszkania oraz numerem PESEL (np. dowód osobisty, prawo jazdy, paszport, legitymację
@Pumbilion: ehe
cisnienie krwi XD?
przyjezdza krwio bus
heheszki z pielegniarkami
mierzenie cisnienia krwi
pobor krwi
masz czekoladki
#!$%@? z busa (✌ ゚ ∀ ゚)☞
no i oczywiscie papiery do podpisania, ze w razie nadmiaru sprzedadza krew za hajsy u prywaciarzy, a jak nie podpiszesz to nawet krwi nie oddasz ;)
https://krwiodawcy.org/zapasy/