Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jak Kamil Schiecht żebrał o komputerek? Wtedy wszyscy go wyśmiewali, bo ich gimperek, rokalon i inne raki namawiały. Rzucili się jak plaga szczurów. Ale nagle gdy gonciarz prosi o dotacje to dostaje 30k. Żebrak żebrakowi nie równy?

Ooo durr bo gonciarz robi kłaliti kontent

No to zajebiście, niech robi go dalej. Ale czy musi o to żebrać? Miał stały przychód, i to niemały. W rok by uzbierał. Poza tym gonciarz ma czym nagrywać. A Scheicht nie miał nic, no bo komputer jebut, a Schiecht w makdonaldzie na zmywaku xD
Nie ma dobrego i złego żebractwa, ale i tak nikomu tego nie wmówię, wszystko stracone, youtubowy american dream coraz bardziej znika za horyzontem.
Dziękuję za uwagę, poszczególne jednostki z najczerwieńszymi twarzami uprasza się o powstrzymanie, zaparzenie sobie meliski i przeanalizowanie jednak na spokojnie.
#polskiyoutube

• 16
@Czepialski: Nie chciałem się wypowiadać w czasach jak temat był popularny, bo było wiadome że 95% komentarzy będzie typu... yyy...

#!$%@? ci do tego co kto komu i z jakiego powodu daje :) :) :) :) :) :)

A mówiłem, meliska, spokojnie, luźno. To nie, wybuchowy temperament bierze górę nad myśleniem :v

@sebawo: No, warga to dziwny typ, on gada z sensem ale jednocześnie ma tak upośledzony humor... po prostu
@McSayerPL: tu nie chodzi o fanbojstwo, bo daleko mi do tego. Masz po prostu ból dupy i tyle.
Obrażasz ludzi którzy postanowili dać kilka złotych, bo uważają za coś wartościowego czyjąś pracę. A to ,że dużo jest tych ludzi i uzbierała się spora kwota...no cóż...życie.
Sam gonciarz pewnie jest zaskoczony ile chętnych się znalazło.
@sebawo: żebranie ma wydźwięk pogardliwy. Poprosił o pomoc ludzi którzy chcą to zrobić i sprawić ,że będzie możliwa realizacja niektórych produkcji. Czy żebrakiem jest tez artysta uliczny który wykonuje swoja prace i ma kapelusz dzięki któremu ci co chca moga go wesprzec finansowo?
@Bozyszcze: Artysta na ulicy gra, i ma kapelusz. Te jutubowe żebraki też 'grały' i 'miały kapelusz' ale zamiast samego grania postanowili co kawałek przerywać i, przechadzając się wokół i tak pełnego kapelusza wykrzykiwać 'daj hajs, daj hajs, daj hajs, jak nie dasz to nie bede grał albo bede grał #!$%@?' widzisz różnicę?
Ja się zgodzę z tym, że jak ktoś chce to wesprze działalność, każdy ma (lub nie) swój rozum. Ale
@Bozyszcze: Ale ja obrażam tylko żydków z żydrury, a nie ludzi którzy dali hajs.
Znaczy się - nie obraziłem do teraz, banda debili i dobrych gojów :v
A, no i dali nie kilka złotych, tego jest o wiele więcej. To jest po prostu głupota.
@sebawo: ja tez jestem starej daty (38lat) i jakoś nie mam problemu z tym, że ktoś prosi o pieniądze. Uczciwie przedstawił sprawę. Oczywistym jest, że będzie gorzej (lub mniej) skoro zamiast robić filmy dla widzów bardziej skupi się na swojej firmie.
A dlaczego nie mają się upominać? Problem jest taki że wam się wydaje ,że on dostaje górę kasy za "zabawę" to was najbardziej uwiera.

Robić więcej ? Lepiej? W kraju
@Bozyszcze: ale czemu twierdzisz że mnie uwiera? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja nie mam bólu dupy, ni mnie grzeje ni ziębi, choć tych jutuberów pamiętam 'od pisklaka', tych żebrzących i tych nieżebrzących i czasem smutno się robi w którą stronę to poszło, bo 'za moich czasów to było lepiej' ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja wiem, że oni chcą jakiś progres robić, wszystko bardziej