Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dzisiaj sobie zdalem sprawe, ze mam problem z hazadrem. Przegralem wczoraj 4tys zl. Nigdy nie gralem jakos duzo, moze kilkanascie razy przez ostatni rok (rok temu zagralem na automatach online po raz 1szy), ale to nieistotne, grunt ze mam problem i zdalem sobie z tego sprawe.
Przegranie 4tys nie jest jakims wielkim ciosem finansowym dla mnie, bo jestem dosc zamozny, niemniej wiem ze to bardzo duza kwota. Moje (chyba juz uzaleznienie?) jest w poczatkowej fazie, pierwszy raz jestem na minusie i pierwszy raz wczoraj wpadlem w petle, ze gralem az sie odegram. W koncu zrobilo sie tak pozno, ze ze zmeczenia juz nie dalem rady dluzej grac.
Ciesze sie, ze zdalem sobie sprawe z tego tak szybko, poki jeszcze nie wpadlem w zadne dlugi, nie zaczalem oszukiwac rodziny/znajomych itd. Problem w tym, ze nie jestem w 100% pewien, czy dam rade sam z tym skonczyc. W tym momencie nie chce mi sie grac ani troche i wydaje mi sie ze z latwoscia to zakoncze, ale z tego co czytam, jak to z kazdym nalogiem, problem moze wrocic za jakis czas. Chcialbym temu zapobiec, co w takiej sytuacji zrobic? Zapisac sie do psychologa, porozmawiac z rodzina? Kiedys sporo palilem, ale potrafilem z dnia na dzien rzucic i nie pale do dzis. Czy poradze sobie z tym sam?
A najdziwniejsze jest to, ze ogolnie niewiele mi brakuje w zyciu, mam bardzo dobra prace, dom, rodzine, sam nie wiem kiedy jeszcze znalazlem czas na h----d, chyba dlatego, ze online jest to takie latwe.

W sumie to chyba nieoczekuje tutaj zadnej sensownej pomocy, ale mam nadzieje ze napisanie tego tekstu bedzie 1szym krokiem, ktory pozwoli mi uswiadomic sobie ze to juz nie zabawa a poczatek chorego nalogu, w ktory mam nadzieje nie wpadne glebiej.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania Mam genialny pomysł. Zamiast wydawać kasę na automaty to od razu wyślij mi 4k, a ja rzucę kostkami i wyśle ci procent tego z liczby oczek razy dziesięć. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja się wzbogacę a ty będziesz miał sobie hazardzik.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Psycholog, tylko taki specjalizujący się w uzależnieniach.

Btw, jak zupełnie jestem na nie w kwestii np. alkoholu czy dragow, to nie mam wątpliwości ze gdybym zaczela grac na pieniadze to pochlonelo by mnie to bez pamięci... Wiec nie pozwalam sobie nawet spróbować ;)
  • Odpowiedz
Anon: Odpowiem anonimowo, bo nie chcę wszczynać gównoburzy. To jest uzależnienie, którego najzwyczajniej w świecie nie potrafię zrozumieć. Próbowałem wielokrotnie i nie umiem. Nie rozumiem pobudek. Masz dzieci? Inwestuj w dzieci. Nie masz? Odkładaj na lokatę - kiedyś się przyda. Nie chcesz mieć? Pomóż komuś w potrzebie (mało próśb o wsparcie na mirko?).

To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Zkropkao_Na
  • Odpowiedz
Anon: Osoba z ktora przebywam na codzien jest zona. Boje sie jej powiedziec, bo ma ojca alkoholika i gdyby sie dowiedziala, ze ja mam podobny problem nie wytrzymala by psychicznie. Powiedzialem jej na razie ze mam ostatnio problem, ze marnuje czesto czas przed komputerem i zeby mi pomogla. Powiedziala, ze zauwazyla i bedzie mi pomagac, ale nie wie o co dokladnie chodzi.
Nie chodze do kasyn, nigdy nawet nie bylem i
  • Odpowiedz