Wpis z mikrobloga

Pol facebooka klepie konine do #ios7. K---a ludzie:

- AirDrop byl ze 2 lata temu na Androidzie jako apki, potem jako funkcja natywna

- gesty (choc w sumie byla mowa o 1) - stare jak swiat

- odpowiadanie na sms z poziomu powiadomien - to nazywacie zmiana systemowa?

- przegladarka www z symbiana uwaga - bez limitu kart do 8!

- menu szybkiego dostepu z androida tylko ze wyciagane z dolu

- double tap for options - przycisniecie i przytrzymanie ekranu w celu otworzenia opcji to juz chyba w win mobile 6 bylo

- Navigation Drawer z Andka

- wielozadaniowosc - witamy w 2013

- splaszczenie menu, theme itp zywcem z------e z win mobile i metro style MS (choc "w zadnym wypadku nie bedziemy powielac rozwiazan MS")

Oczywiscie wszystko jest innowative, amazing, better, awesome, cool. Ludzie sie chyba z chujami na glowy pozamieniali albo na serio maja 10 lat i nie pamietaja czego uzywali kilka lat temu.
Tapirro - Pol facebooka klepie konine do #ios7. K---a ludzie:

- AirDrop byl ze 2 lat...

źródło: comment_EZo217GRGIAim0FUKTTNJKCo34h8YRZ8.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tapirro: Fajne podsumowanie, nie zagłębiałem się za bardzo bo nie miałem czasu na e3 :( ale jeśli jest to co piszesz to Amazing! :D Czas na kolejny kredyt po telefon.
  • Odpowiedz
@Froto: Nie chcialo mi sie wypisywac innych ficzerow nowego systemu w stylu nowej, "ladniejszej" czcionki... Mnie by bylo wstyd cos takiego napisac jak nowosc w systemie
  • Odpowiedz
@Tapirro: nie kumasz czaczy :) A poważnie to jak na kompletnie zamknięty system (vide Windows Phone) to spore zmiany. To nie Android i tyle. Pewnych rzeczy tu nie będzie bez kompletnej rewolucji w jądrze systemu i kompletnej zmiany filozofii a tego Apple nie zrobi ponieważ z automatu odciąłby się od miliardów dolarów rocznie.
  • Odpowiedz
@Tapirro: W większości się z Tobą zgadzam, dodam że sam używam iPhone'a. Tylko jedno ale - wielozadaniowość w iOS jest już jakiś czas, teraz tylko będzie inaczej wyglądać i ponoć ma być jakoś super-zoptymalizowana (taaa, zobaczymy...). A to menu szybkiego dostępu nie wiem czy będzie takie wspaniałe bo na tyle na ile było widać na konferencji nie było tam np. ikonek do transmisji danych czy 3G, ale możliwe że się
  • Odpowiedz
@Tapirro: Nie chcę Ci psuć teorii, ale mówiąc "to już było" wymieniłeś chyba wszystkie możliwe systemy i telefony, a tu to wszystko jest w jednym? iPhone nie jest innowacyjny (jak ktoś w to wierzy to gratuluję), po prostu Apple to taki Blizzard, a iPhone to taki WoW. Wszystko już było, ale w różnych MMO, oni po prostu zbierają same zalety, a wady wywalają, to dlatego WoW chociaż nie jest "super
  • Odpowiedz
@loczyn: z ostatnim zdaniem sie nie zgadzam ;) a wszystkie te funkcje sa w androidzie, moze poza standardowym themem. Ale da sie nawet wgrac ten od apple tylko dziwnie to wyglada.

W poscie nie chodzilo mi co jest lepsze i dlaczego tylko o to ze ludzie sraja sie jakby ktos koło odkrył i to razy kilka, a cala zmiana systemu jest raczej kosmetyczna (pomijam performance bo to sie okaze) i
  • Odpowiedz
@Tapirro: polać Ci, przez przypadek byłem na profilu play by sie dowiedziec cos o tym systemie a tak normalnie same orgazmy od fanbojow i docinki ze to android zgapia z ios. noż sie w kieszeni otwiera. banda dzieciaków pewnie jakaś.
  • Odpowiedz