Wpis z mikrobloga

W mojej robocie pracuje sporo Ukraińców. I szanuję ich jak #!$%@?. Przyjechali do nas, dobrze i ciężko pracują, świetnie mówią po polsku (gdyby nie charakterystyczne rysy twarzy, to po niektórych ciężko poznać po samej mowie, że nie są ''nasi"). Bardzo dobrze się asymilują - oni nie mają kompleksów z tego powodu, że nie są stąd, a my nie robimy im z tego powodu pod górkę.
Fajnie. :)
#praca #oswiadczeniezdupy
  • 52
@GdzieJestBanan: Pewnie wybiorą się w niedzielkę na Plac Defilad do sowich artystów, którzy będą śpiewać za naszą kasę, a tak naprawdę to fotografują się z flagami UPA i banderą.

Ja o Ukraińcach nie mam dobrego zdania. Nawet na studiach, leser jeden pojawił się z 5 razy i domagał się zaliczeń, bo on usprawiedliwiony, bo on coś tam z pobytem musiał załatwiać papiery. Nosz...
@saperq: U nas zarabiają stawki takie, jak wszyscy. Całkiem wysokie jak na pracę na produkcji.
@Dawidino: Cóż, nie można wkładać wszystkich do jednego worka. Wszędzie są ''czarne owce''.
@StarsThief: Ja to widzę odwrotnie - oni mają płacone mniej, bo przypadkiem urodzili się na Ukrainie, a skoro oni mogą za tyle pracować, to dlaczego my mamy mieć więcej? Cóż, pracowici imigranci to nie tylko plusy, ale chociażby właśnie ze względu
@saperq: Gówno prawda, żaden Ukrainiec nie przyjedzie Ci do Polski pracować za 4zł/h. Ta Panienka chciała zrobić chyba fejm swojej agencji, żeby #januszebiznesu waliły do niej drzwiami i oknami.

Tak się składa, że pracuję w Agencji Pracy i mam do czynienia z pracownikami ukraińskimi. Bardzo pracowity naród, nie są głupi. Do Polski przyjeżdżają ciężko pracować. Umowa o pracę? Nie, tylko umowa zlecenie, najlepiej jakby można było pracować 12h dziennie, 6 dni
@GdzieJestBanan: a ja mieszkam z dwoma Ukrainkami i mimo, że obie pracują to nie oddają mi pieniędzy za wspólne środki czystości. hałasują po nocach, trzaskają drzwiami i mają w dupie ciszę nocną i brak im takiej jakiejś solidarności. jak coś zepsują to się nie przyznają.
raz zatkał się zlew, jak zadzwoniłam do właściciela i on przyjechał to się okazało, że którejś z nich tam wpadł TUSZ DO RZĘS, ale żadna nawet